Så mycket mer än bara en häst

2012-09-28 / 21:23:40
Vardagen
Man känner sig aldrig så fri som när man sitter på hästryggen, allt bara släpper och man är världens lyckligaste människa. Den känslan går inte beskriva för de som inte vart med om det men det är underbart. Och att kunna uppleva det varje dag, just där, just där uppe är man helt problemfri. Så är det iaf för mig, iaf nu, iaf med Leo. Jag vill verkligen inte sätta Ofeigur i skuggan för jag älskade han verkligen, men Leo, det är något extra med den hästen, något som får mig att bryta ihop av lycka varje gång jag är nära han. Världens finaste.
Idag blev det först paddocken med mjukgörande och längning. Sen blev det skogen, hade tänkt mug fortsatt mjukgörande där ute med fokus på vänster, han tyckte dock att det blev lite jobbigt men det löste vi och han fick ge sig.


En det är du, två det är vi

2012-09-24 / 16:13:28
Vardagen
Har varit i Ammarnäs på turridning i helgen, kom hem igår kväll. Hade inte tänkt mig rida då men Mikaela frågade om jag inte skulle med hon ut. Och jo, det kunde jag ju visst göra. Sagt och gjort, vi gjorde en tur upp till slalombacken. Och så roligt både han och jag tyckte det var! Det måste göras oftare, vägen dit o hem är ju verkligen bra och bra träning i allt uppför får dom också :)


2012-09-21 / 21:13:39
Vardagen
Blev uteritt idag vilket var planerat, det som inte var planerat var att vi fick sällskap. Vi var fyra stycken som for ut nu ikväll, kylig höstluft och undebar häst. Kunde inte bli mycket bättre. Blir så glad att han sköter sig så otroligt bra ute, både ensam och i grupp. Han är så söt :)


Du säger ingenting min kära lilla ponny ♥

2012-09-20 / 19:53:53
Vardagen
Fortsatt mjukgörande arbete idag. Många varierande övningar så han inte tröttnar. Upplevde han mjukare i vänster redan från början idag. och öppnorna gick sååå mycket bättre idag, tänk vad sitsen kan göra för underverk!
Hade kunnat fortsätta dagens pass i evigheter, gick så bra och jag var så lycklig. Han går så otroligt fint och är så mjuk. Har aldrig ridit en häst (förutom Diva, men hon är en klass för sig) som är så mjuk i munnen som han. Han går i formen direkt bara jag håller i tyglarna, vilket har gjort att mina händer har blivit så försiktiga. Vill verkligen behålla hans mjukhet. För jag tycker det verkligen är felfelfel att sitta o slita o stoppa munnen full med bett som egentligen borde förbjudas! Men Leo är mjuk, han måste ha fått en bra o fin grund där man har varit försiktig med han. Vilket är helt underbart o så borde alla hästar få de.
Har ju även glömt att nämna att vi nu är tillbaka till stallet så att han står inne om nätterna nu och sen så har vi bytt sadel(igen) vi är inne på vår fjärde nu. Måste väl kanske betyda att han byggt på sig litegrann?
:)


Du tog mig upp, jag rasade, du tog mig till toppen igen ♥

2012-09-19 / 21:00:00
Vardagen
Körde mycket mjukgörande idag, med mest fokus på vänster sida då han har en förmåga att alltid vilja ställa sig mer åt höger. Han ville verkligen inte släppa vänster i början men han började efter ett tag släppa eftersom. Och blev riktigt mjuk, kunde hålla ställningen utan stöd utan att tappa den. Och när vi fick till ställningen rätt så blev steget också heelt annorlund. Jisses vilken skillnad. Sen så tränade vi vidare på öppnorna, vilket går som det går. Jag tror han bara tycker det är jobbigt, eftersom att han först försöker göra allt för att slippa undan sen när han inser att det inte är nån idé så gör han fina öppnor. Kanske sitter i latheten och inte kunskapen? ;) Söt e han då! Känns som vi börjar få till känslan bra nu, och vårt band börjar bli riktigt starkt. Jag känner han och förstår hur han funkar, och han känner mig och litar på mig.


2012-09-17 / 20:00:53
Vardagen
Planen var att fara ut iag, men vädret var långt ifrån på vår sida, regnet öste ner. Sådana lägen man avgudar att man har ridhus! Blev ett pass på cirkus 50 min, jobbade med mycket samlingar för att verkligen få in steget. Sen öppnor/slutor. Öppningarna går så mycket bättre än slutorna men vi jobbar på och tar ett steg i taget. Man märker också att han tycker det är lite jobbigt ibland men det är ju det det ska va ibland. Känslan genom passet var bra mestadels, tycker vi samspelade bra och det mesta blev rätt. Men det finns alltid saker man kan göra bättre.
Imorgon kommer hovslagaren vilket är på tiden, och Leo får vila då jag har körkortsteori på kvällen och kommer inte hinna med någon ridning.2012-09-16 / 13:31:54
Vardagen
Har varit mycket dålig på att uppdatera, men vi lever och livet flyter på som vanligt. Vi är ute i skogen, kör lite dressyrpass på banan och lasttränar lite då och då :)


Med dig är jag stark ♥

2012-09-12 / 20:56:52
Vardagen
Tog en tur på banan idag. Mycket skänkelvikningar och öppnor/slutor så att jag kände att jag hade honom med hela tiden. Skänkelvikningarna från höger skänkel går lite sämre än från vänster men vi jobbade på det och när jag kände det gick bra så gav jag mig. Tyckte han var mjuk och fin idag, inte alls spänd och hans fokus låg på mig. Det är verkligen en dröm att rida en häst som inte alls ligger på bettet utan håller upp sig själv.
Sen när jag tog in han insåg jag att hans man har växt nå kopiöst, så jag bestämde mig för att rycka den lite, men bara liiite. Vill ha kvar lite av hans längd.
Finaste hjärtevän ♥

oh

2012-09-10 / 21:23:12
Vardagen
Jag som skulle fixa till den här bloggen, tiden har som inte räckt till. Men i veckan SKA jag göra nåt åt det.
Det bli ju som roligare att blogga då. På tal om roligt, kollade igenom filmerna från tävlingen i somras, kul! Nu är vi taggade för tävlingssäsong 2013! :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2012-09-07 / 20:09:34
Vardagen
Började med en tur ut i skogen för att värma upp han och gå igenom alla gångarterna. Kändes otroligt bra, så kunde inte hålla mig borta från att avsluta med ett pass i paddocken. Och det var bra att jag gjorde det, fick lite hjälp där och han länger sig bra i skritten så Barbro tyckte det lät som en bra plan att varva skogen med skrittarbete i paddocken. Det är ju trots allt skritten som ger grunden till alla muskler. Så, en liten ändring i vår träning igen. Otroligt glad att jag fick känslan idag, som vart borta ett tag nu.
Sen så blev han duschad också, så inatt får pkutten stå inne.
Kärlek! ♥


Puss

2012-09-05 / 20:26:54
Vardagen
Har vart och pussat på hjärtegullet nyss. Han fick även komma in i sin box och lukta litegrann. Men vi ska inte tillbaka riktigt än, men snart. Han får stå ute i det fria några nätter till :)


Lite ändring

2012-09-03 / 20:37:49
Vardagen
Bad barbro titta på Leo idag och det hon hade att säga var positivt. Felet är att han behöver muskla sig, han har inga inflammationer lr så. Men för tillfället kan han inte muskla sig eftersom att han måste äta upp sig. Har därför tagit beslutet att låta september bli en dressyrfri månad, då det inte kommer att ge oss något och att det är bättre att lägga enegin på att fara ut och ha kul. Jag kommer inte låta han gå lika mycket nu heller så att han får en chans att lägga på sig lite. Jag kommer däremot köra något litet hoppass bara för att han ska behålla den hindersäkerhet han har nu, som ligger på 110%.
For iaf ut idag, han är så underbar!
Men, nu vet ni iaf hur det kommer se ut under den här månaden med träningen. Jag hoppas ni förstår mitt resonemang.


Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0