2013-09-29 / 21:20:55
Vardagen
Idag blev det en rätt lång tur, var ute i ca. 2 timmar. Lite blandad terräng blev det och mycket trav och galopper så att han fick sträcka ut. Sen avslutade vi med en liten tur i samhället också. Var en nöjd och hyfsat trött Leo efteråt.

 

2013-09-28 / 14:29:00
Vardagen
Fortsatte arbetet med skänkelvikningarna igår, och det går bara bättre och bättre. Tyckte att han hade ett bra driv hela tiden, dog som aldrig av. Tränade även avsaktningar vilket också gick bra, han var väldigt taggad i galoppen så fattnngarna blev fina där.

 

2013-09-25 / 22:19:52
Vardagen
Kallt, hagel och blåsigt har det varit idag vilket nebar att en ordentlig uppvärmning i båda varven då han har en förmåga att bli rätt stel när det är kyligt och blött ute. Efter mycket mjukgörande så blev han smidig och följsam och vi tränade mycket skänkelvikningar idag. Det går bättre och bättre och jag tror vi börjar hitta varandras knappar när det gäller skänkelvikningarna, dom har vi haft lite problem med men fick lite tips av Helen på kursen så det går framåt.

 

2013-09-23 / 15:16:00
Vardagen
Körde ett pass i paddocken idag. Tyckte först att han kändes rätt stel och det är mycket möjligt då vädret varit både regnigt, blåsigt och kallt. Så det blev en lång uppvärmning i skritt först för att få igång hela kroppen och stelheten släppte eftersom. Övergick sedan till trav där vi mest körde lite tempoväxlingar. Sen la jag fokuset i galoppen där jag tränade vidare på fattningarna och avsaktningarna, få han att behålla formen genom alla stegen.


 

2013-09-22 / 21:08:48
Vardagen
Drog på mig en influensa så har vart helt sängliggandes största delen av veckan. Men idag så tog jag mig upp på hästryggen iaf. Både jag och leo var nog taggade och det blev ett lååångt dressyrpass, tiden liksom bara flöt iväg och han var så duktig. Kände att han verkligen ville jobba och han hade ett fint sug på bettet och trampade på bra med bakbenen. Fick till fina galoppfattningar också.

 

2013-09-16 / 23:07:29
Vardagen
Red dressyr i paddocken idag, tränade på egenhand efter det vi lärt oss på kursen. Tycker att han lyssnade fint även fast det blåste orkanvindar. Sen så har han nu fått gå ifrån sommarbetet och stallat in sig i det nya stallet och jag tycker han ser ut att verka trivas alldeles utmärkt där inne :)


2013-09-10 / 22:05:28
Vardagen
For ut idag, och vi hann med ett stopp hos Maria där han blev bjuden på morötter direkt från landet, samt tog han sig friheten att tugga i sig gräsmattan också.

 

2013-09-09 / 12:51:49
Framgång/Motgång
Hade tänkt försöka beskriva känslan efter gårdagens kurs, men jag tror att man hade behövt uppleva det själv för att förstå. Red iaf ett dressyrpass för Helen Torstensson från ÖoR. Red mycket för henne när jag hade Ofeigur, men har aldrig ridit Leo för henne tidigare. Har alltid tyckt om att rida för henne, hon är lugn och inget ryck och slit. Hon är även väldigt duktig på det hon gör. Leo skötte sig exemplariskt och jag fick verkligen fler aha-upplevelser. Han jobbade på fint och gjorde verkligen allt för att göra det jag bad honom om. Helen tyckte han verkade vara en snäll och trevlig häst med bra potential. Och med denna kurs i bagaget är vi nu ännu ett steg på väg framåt, med ännu några tips som vi kan jobba vidare med. Hoppas på att hon kommer upp snart igen och att det kankse kan lyckas bli ett hoppass då också.

Finaste lilla solskenspojken ♥

2013-09-06 / 22:07:30
Vardagen
Blev paddocken och lite dressyrarbete idag, tycker det gick bra, bara min sits som behöver lite hårdträning nu. Sen sträckte vi ut i lite galopp efter en grusväg i slutet av passet. Kan även passa på att bjuda på en film från dagens pass också, dock väldigt dålig kvalité men.


2013-09-04 / 21:39:31
Hoppning
red in till storuman en sväng igår och idag bllev det paddocken och ett dressyrpass var planerat. Hade väl inte nån större plan för Leos del utan tänkte mest träna på att behålla min sits i alla lägen. Tycker det funkade hyfsat bra så länge jag tänker på min sits så blir det rätt och då faller Leo automatiskt in i rätt form och tempo. Han var riktigt fin. Sen i slutet ställde jag upp ett litet hinder så det blev några små språng, mest bara för att avsluta med nåt annat. Håller på vara ett tag sen vi hoppade nu, och oj så härligt det var!


 

2013-09-02 / 21:54:56
Vardagen
For ut idag och körde lite travintervaller, kan vara bra med lite konditionsträning också. Har en höst/vinter fylld med träning planerad så lite kondition kan inte skada. Sen är det otroligt skönt att komma ut i höstluften och bara vara också.

 

2013-09-01 / 21:33:50
Vardagen
Blev ett dressyrpass där jag hade tänkt att vi skulle jobba mycket på övergångar, och så blev det. Men först en ordentlig uppvärmning i skritt för att få han mjuk och följsam. Sen tyckte jag att han behöll formen fint igenom övergångarna, man kände att drivet kom bakifrån.

 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0