I'm feeling great, I'm feeling awesome

2012-06-29 / 16:41:57
Vardagen
Efter gårdagens lyckande så var jag lite nervös att det inte skulle gå lika bra idag. Men se det gick det, fast bättre! Han klev in direkt och mellanväggen var även på plats denna gång! Vad har hänt? Han lastas, på en minut, utan att ens sträcka grimskaftet. Allt detta, på en halv vecka! Okej, 45 minuter har jag tränat sammanlagt. Amazing, han är helt otrolig!
Sen blev det en ridtur också, eftersom att nya sadeln kommit. Gick bara fint det med :)
Han börjar släppa, trotsar i stort sett aldrig. Folk brukar säga att araber är speciella, men när man väl får deras tillit har man en vän för livet. Det är dit vi ska, det är dit vi är på väg. Jag och Leo.


Känslan att vara ett team, att klara saker tillsammans, känslan av tillit.

2012-06-28 / 23:06:59
Framgång/Motgång
Jag svävar på moln just nu!
Tredje dagen i veckan som jag lasttränade, och efter tio minuter hade han gått in 2 gånger. Jag gav mig då. Var så otroligt lycklig! Det var jag och han, ingen annan inblandad och han litade, stressade inte upp och gick in utan panik lr oro. Allt gick så lugnt, och helt plötsligt stod han där. Jag vet, att jag inte ska ta ut något, det kanske inte går lika bra nästa gång. Men det fick mig ändå att känna att jag kan, att han litar på mig och att jag, Lovisa Olofsson kan lyckas med saker som jag bara trodde att riktiga experter kunde. Ingenting är omöjligt!
Han lär mig något varje dag, vi lär oss.


Ge aldrig upp något du älskar!

2012-06-27 / 21:04:29
Vardagen
Körde lite NH idag, han var så fin så! (Som alltid!;)) Började träna på spansk skritt också, eftersom att jag länge tyckt att det är så fint. Dock tränar vi det bara från marken. Sen fortsatte jag lastträningen också, gick över förväntningarna! Bara man ta det sakta och säkert och inte gör det till ett stressmoment utan till något som är kul så går det bra. Och om man gör avbrott ibland så han få tänka på annat.
Han har blivit så fin och lugn. Och vi börjar förstå varandra, han vet vart gränsen går och den går han inte över.

Älskade, finaste häst!
Stronger together

2012-06-26 / 20:42:37
Vardagen
Var så fruktansvärt sugen på ett dressyrpass, så så fick det bli!
Till en början var han ganska stel så vi körde serpentiner, öppnor och mycket mjukgörande. Och han släppte och blev riktigt fin och längde stegen. I galoppen var han nästan lite lat, haha, men med rätt drivning så gick han suuuuper! han tycker väl att det är semester nu ;)


vad hade jag varit utan dig?

:)

2012-06-25 / 22:05:35
Vardagen
Idag fick han först springa av sig lite och sedan så började vi med lastträningen. Ska ha intensivträning på det i veckan. Och sen så kommer nog snata cruzen hem i slutet av veckan så då kanske jag tar en hoppträning på söndag. Funderar på att rida ut om vädret är bra imorgon, vi ser helt enkelt.
Sen så smorde jag och pysslade om han lite. Han ha solbränt sin lilla vita fläck på mulen :]


Tömkörning

2012-06-24 / 15:21:56
Vardagen
 
 
 
 
Oj, har inte uppdaterat här på några dagar. Men livet har flytit på bra! Han mår så fint med Didi. Och igår så blev det lite tömkörning, fast det var så stekande varmt så vi körde bara ett tag i paddocken innan vi for ut i skogen där det var lite svalare.


Mitt ljus, mitt enda hopp.

2012-06-20 / 15:26:23
Vardagen
Här kommer en av filmerna, kvalitén blev jättedålig när man ladda upp.. menmen.
Inte helt perfekt, men det blir bättre och bättre.


För dig ska jag, göra det tusen gånger om

2012-06-19 / 14:42:50
Utrustning
Eftersom att tandläkaren rekommenderade mig att byta till ett smalare och lite kortare bett så testade jag idag att rida han på ett vanligt rakt tränsbett som var 0,5 cm kortare. Tycker han funkade riktigt fint på det, och jag tycker det känns bra att rida på det bettet eftersom att det varken är skarpt eller kan ge klämskador i gommen.
Han var lugn och fin trots att han mest bara ha använt huvet de senaste dagarna. Lite stel i vänster men mjuknade bra efter ett tag. Riktigt fina galopper också!
Sofia kom och filmade lite så en film kommer att komma upp inom (förhoppningsvis en) snar framtid :)
Sen fick han och Diesel Doris gå tillbaka på bete igen.
 

Bete

2012-06-18 / 16:01:26
Vardagen
Har inte skrivit på nån dag nu men vi har kört lite markarbete osv. Och byggt färdigt hagen, så igår släpptes han och Didi ut några timmar och samma idag. Dom måste ju hinna vänja sig och så men snart så går dom ute hela dagarna och hela nätterna! :)
 
 
 
 
 
UNDERBART!

Sommar

2012-06-15 / 12:23:33
Vardagen
Jag är ledig, vädret på topp då är det ju helt klart att det blev en uteritt!
Och det var bra, det behövde vi båda. Målet var att ha kul, inget jobb utan bara kul. Och oj vad kul vi hade! Backe upp, backe ner, galopp här, stock där. Vi levde livet helt enkelt. Och så fin han var, hade bjudning framåt utan att bli het. Underbart, så livet ska vara.
 

Så fiin!

2012-06-14 / 20:58:11
Framgång/Motgång
Oj så fin han va idag!
Blev lite upphöjda bommar samt ganska mkt galopparbete, och tänka sig han jobbade ner i formen, i galoppen, på helt långa tyglar! Jag släppte dom helt, och han gick kvar där nere! Den känslan, den är ett hallelujah moment! Lycka! Och slutorna, sitter som en smäck nu, även i trav. Vad har hänt med hästen, han ha ju blivit värsta Briar bara sådär. Så mjuk och fin. Jag lever i en dröm som är sann!
 
 

Together forever.

2012-06-12 / 22:19:10
Vardagen
Tog  ett pass i paddocken ikväll. Fick låna Nikolinas santa cruz sadel som äe en sån som passar på leo just nu. Det var så otroligt skönt att slippa dressyrsadeln, så det tackar vi för! Leo gick även klockrent idag, fokus på mig och jobbade på superbra. Körde öppna/sluta samt skänkelvikningar. Och oj vad fin han börjar bli! Fick även till fina galopper med luftiga språng, vilken känsla! Han börjar verkligen bli fin nu, och vi börjar hitta varann. Visst kan vi ha dåliga dagar ibland men det har alla.
Sen så tog vi med Didi så att dom fick beta litegrann, mumsigt!


I can live without money, but I can't live without you.

2012-06-11 / 21:40:33
Vardagen
Efter att ha jobbat bra i några dagar nu så tyckte jag att han mer än väl förtjänade en vilodag så vi gick dit vi ska bygga sommarhagen och vänjde magen med gräs. Det uppskattades vill jag lova!
Snart ska han få komma ut, han och Didi. Oj vad vi kommer ha det bra i sommar och bara fem minuter från paddock och ridhus. Fast det blir mycket skog i sommar. Men känns bra med ridhuset så nära om det skulle regna flera dagar i sträck. Nej, nu vill vi ut på bete, det har han verkligen förtjänat!


Gårdagen.

2012-06-11 / 09:38:10
Tävling
Igår så for vi ju som sagt var på tävling. Lastningen gick rätt fort, 20minuter med Magdalenas hjälp. Så vi for iväg till lycksele. Väl framme var han lugn och verkade inte alls bry sig över att han kommit på ett nytt ställe. På framridningen kändes han mjuk och fin. Sen så var det dags för första klassen, den vi enbart skulle starta för att jag ville känna om han var med mig och för att sätta banan bra. där blev det en andra plats. Han var med mig till 98% så andra klassen så stasa vi lite, tog den 12 sekunder snabbare men det blev tyvärr ett nedslag då vi kom in lite tvärt. Men det blev trots det en tredje plats.
Är så sjukt nöjd över han, komma till ett helt nytt ställe, hoppa som en gud trots nya hinder. Han tvekade inte en sekund, och han var så lycklig hela tiden.
Lastningen hem tog lite längre tid men Marie hjälpte oss så det gick ändå rätt fort.
Leo var rätt nöjd med dagen när jag ställde in han i sin box och han fick äta sin mat.


Finaste häst!

2012-06-10 / 23:53:53
Tävling
Som sagt tävling idag, Leo var en dröm att rida på banan. Man kände glädje. Men berättar mer imorrn.


Mycket!

2012-06-09 / 18:14:58
Träning
Oj, har verkligen uppdaterat uselt! Men det är rätt mycket just nu...Så jag prioriterar inte bloggen först...Men vart ska jag börja då, tar från igår.
Då blev det sista träningen inför tävlingen imorrn, gick bra tycker jag. Han fick ett par riktigt fina språng!
Sen idag så började dagen med sadelprovning. Utan sadel..IGEN! Vrfvrf? Jag börjar bli less. Så måste alltså försöka få tag på en innan imorrn, känner att turen är så långt ifrån min sida som man kan komma.
Sen lastträning då med Magdalena, in kom han iaf! Och det gör han förhoppningsvis imorrn också :)


Livet leker!

2012-06-07 / 17:18:24
Vardagen
Idag, då anmälde jag mig och Leo till vår första tävling! Bara en liten klubbtävling, blir två klasser om allt blir som planerat. Inga höjder, helt perfekt för vår första tävling tillsammans.
Sen imorgon blire lite hoppträning, sen så kommer sadelprovaren på Lördag, lastträning lördag, tävling söndag då. Fullt upp, längtar nästan till måndag då allt är över. Haha.
Sen så är betet fixat nu, tom bättre ställe än det först va planerat!


Järnspett

2012-06-05 / 21:38:04
Vardagen
Bestämde mig för att rida ut idag eftersom att det var ganska längesen och han sulle få tänka på annat.
Klättrade några backar men mesta av tiden försökte jag få han att mjukna eftersom att han var stel som ett järnspett, ibland släppte han och blev mjuk men snabbt tbk till de stela igen. Kan ha berott lite på att dom var och övningssköt. Aja, what to do, var då ute i cirkus 40 min iaf :)


Studs

2012-06-03 / 21:38:43
Träning
Planerna för dagen ändrades lite, hade tänkt träna vidare på skänkelvikningarna och bak/framdelsvändningarna fast lägga till en studsserie emellanåt som omväxling. Han ju det är så otroligt kul att hoppa, öronen framåt hela tiden och suger verkligen tag i hindret och hoppar, allt, spelar ingen roll hur fel vi kommer lr hur det ser ut. Han hoppar.
men det blev lite mer än bara studs, men det va kul, tyckte vi båda. Han är så fin, och bäst på alla sätt och vis.
Jag fick jobba benmusklerna oredentligt då jag fortfarande bara har dressyrsadel. Men det struntar jag i, jag vill inte ta ifrån han det han brinner för bara för att sadeln inte direkt är gjord för det. Och det blir även sjukt kul för mig när han bjuder och verkligen vill. Vi två blir som ett, över allt.Traaav

2012-06-02 / 16:56:40
Framgång/Motgång
Idag så blev det mycket travarbete, tro jag travade största delen av passet. Körde rätt mycket skänkelvikningar också, går bara bättreoch bättre! Och sen jag började rida Leo så har jag förändrat hela min sits så otroligt mycket, vilket känns jättebra. Känns faktiskt jättekul med dressyr nu också, tro vi få satsa på det också. Han är ju så otroligt fin och sammarbetsvillig.
La även fram upphöjda travbommar också, och vilket steg han får, amazing!


Kärlek! <3

Ordentligt dressyrpass

2012-06-01 / 20:31:02
Vardagen
Idag tränade vi vidare med öppnorna och slutorna. Slutorna börjar sitta riktigt bra nu, öppnorna funkar också bra bara han kommer på vad det är frågan om. Blev även några skänkelvikningar, vilka blir jättefina bara om jag tänker på hur jag sitter..
Fick även väldigt bra samspel mellan tygel och skänkel idag, och han längde sig stundtals jättejätte fint! :)
Tog även tag i galopparbetet idag igen, blev några riktigt fina faktiskt.
Kan säga att han va nöjd efter dagens pass ;)


Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0