.

2012-08-31 / 22:37:42
Vardagen
Ska försöka fixa till designen här i helgen, om jag hinner vill säga...Då ska uppdateringen förhoppningsvis också bli bättre.

Yes

2012-08-29 / 18:29:16
Vardagen
Ursäkta bloggens utseende för tillfället! men det får va så nu eftersom att man inte kunde kommentera eller något med förra stilmallen och jag har varken tiden eller orken att fixa till de just nu. Men de kommer nog innan veckans slut. Lasttränade iaf idag, gick bara bra!

Lite ändring

2012-08-26 / 18:22:20
Träning
Blev ingen ridning idag, blev longering istället eftersom att de hade regnat och varit kallt så han var alldeles spänd i ryggen och jag ville verkligen inte göra saken värre genom att belasta den. Så vi körde longering så att han skulle få upp värmen och mjuka upp musklerna. Han blev mindre spänd och sen massera ja in värmelinement och han fick på sig sitt varma regntäcke i hagen så att de inte ska bli värre igen. Tro jag kommer köra mycket träning från marken nu i några veckor så kanske spänningarna släpper. Och de är även bra för vårt fortsatta muskeljobb. Så vi får helt enkelt se hur det blir med lycksele i helgen. I nuläget känns de snällast mot han att vi stannar hemma och jobbar från backen istället. men vi ser :)


Yeah

2012-08-25 / 17:20:15
Vardagen
Lastträning idag, och imorgon blire första turen på hackamore ska bli spännande om de funka bra lr om vi ska fortsätta med vanligt tränsbett.


2012-08-23 / 22:08:00
Vardagen
For ut i skogen idag, provade ny sadel eftersom santa cruzen håller på bli i trängsta laget nu. Jag intalar mig själv att de faktiskt är för att han fått sig nån liten större muskel. Allt gick bra och han är så underbar att rida ut på! Både själv och med andra.
Sen så lasttränade jag också. Och den här gången så for vi och körde en sväng med han också. Första gången sen jag började. Efter fem minuter var hästen inne, transporten stängd och bilen igång. Sen när jag lasta ur han när vi kört så lasta jag in han direkt igen, och han gick in! Jag har inte fattat de själv riktigt än, kan inte va jag som fått det att gå..? Jag ångrar inte en enda liten sekund jag har lagt ner på detta, när jag ser vad resultatet blir. Från att verkligen ha gruvat mig för lastning eftersom att de alltid tagit så lång tid och att de vart så stressande för de hästar ja haft att göra med till att tycka att de är skitkul! Samspelet, tilliten, ja allt!
I sådana lägen känner man att man faktiskt kan lyckas ibland. Jag är inte den bästa ryttaren, inte den bästa NH människan, men jag kan få tillit av min häst. Han kan lita på mig och slappna av även vid situationer som ha varit väldigt stressande för honom. De är mer värt än blågula rosetter för mig!  För har jag vunnit hans tillit så har jag vunnit det finaste man kan få, en vän för livet.


Du är bäst.

2012-08-22 / 21:46:17
Vardagen
Pass på banan. Hästen går bra, synd bara att ja sitter där och förstör. Menmen, nya tag och siktar på att få rida för en tränare snart. Och lastningen går förövrigt så bra som det bara kan gå! Och imorgon drar vi iväg på en liten roadtrip :)


Känsla

2012-08-20 / 19:49:55
Vardagen
Lastning sen ett pass på banan.
Har inte ridit på banan på ett tag nu och jag var rädd att vi inte skulle få till någon känsla alls. Att jag skulle bli irriterad på mig själv och känna hopplöshet. Så jag bestämde mig redan från början att följa planen som jag hade i huvet och verkligen jobba för att de skulle lyckas,- längningen i stegen. Vi jobbade verkligen oss igenom passet, och vi lyckades bra tycker jag. Jag måste driva framåt men jobba ihop han ordentligt mycket så att stegen ökas och inte takten. Han tyckte det jobbigt, jag tyckte det var jobbigt. Men jag känner att vi är på väg framåt igen nu.


Du får mig alltid att le

2012-08-19 / 20:53:15
Vardagen
Lastträning idag, imorgon ska vi ta ett pass på banan och testa nytt bett.


Sol

2012-08-17 / 14:29:14
Vardagen
De va så varmt ute så jag tyckte att de nog var bäst att vi for in i skogen där det är skugga.
Vi trampade på i mossa och tränade formen. Han e så dutti! :)
Sen lastträna vi oxå, med bommen på plats, o han står där som ett ljus. glädje!


2012-08-14 / 19:06:02
Vardagen
Ut idag igen, blir nog mycket ut i skogen de närmaste veckorna eftersom att de är bra för vårt fortsatta muskelbyggande. Hursom, han är bäst. ♥


2012-08-13 / 19:59:51
Vardagen
 
 
 
 
 
 
 
 
Startade med lastning, gick fiiint! han ha blivit så sjukt duktig.
Sen ett mjukgörande pass i paddocken där långa steg var målet. Mycket sidvärtes övningar också. Och för mindel-sitsträning. Jag skäller på mig själv hela tiden, och de ger resultat. Sen blev det stretching och även massage då jag upplever han lite spänd på högra sidan, men det släpper efter man ha masserat ett tag och han blir mer avslappnad.


Upp och ner, ner och upp

2012-08-12 / 19:30:58
Vardagen
For ut idag. Red bara i mossa och backar. Och vilka steg han får! Han var riktigt trött i slutet, men kul tyckte han då att det va. Sen blev de lastträning, har aldrig gått så bra som det gjorde idag. Han gick in av sig själv, han VILLE gå in. Tyckte att de va ganska intressant och stå där inne och lukta och titta.


Tillsammans blir vi 1

2012-08-11 / 20:31:25
Vardagen
Du är det finaste jag har!


2012-08-09 / 13:03:10
Vardagen
For ut i skogen idag, för att ha kul och klättra lite. Hittade en massa nya klätterbackar, så vi klättrade en hel del. Och jag jobbade på sisten hela tiden, påminde mig själv hela tiden. 
Vädret var på vår sida och ja njöt varje sekund.
Imorgon blir de nog vila för Leo.


Med dig mår jag bra

2012-08-08 / 23:54:33
Hoppning
Blev som planerat, hoppning idag. Satt ihop förra övningen till en trekombination, två studs i början, tre galoppsprång innan oxern. Gick bra och vi kunde både träna teknik samt några högre språng. Han är så fin att hoppa, suger tag i hindren och rusar inte bara utan kan hålla en jämn, lugn och fin galopp. Känns så bra, tror att jag har en chans att få bort min osäkerhet inom hoppningen med Leo. Allt känns så bra, inga hinder känns höga.
Rebecka stod brevid o sa till när jag gjorde mina brister i sitsen, guld värt vännen! ♥


Snodde bilden av Rebecka Almroth.

Ponnyhäst!

2012-08-07 / 20:39:05
Vardagen
Hade en bra känsla genom hela passet idag, tyckte sitsen va som den skulle och vi jobbade mycket för att aktivera bakdelen. Gick bra och de märks att han tycker de är jobbigt. Han var stadig och fin i gångarterna men de är ju som sagt traven vi måste jobba vidare på, till vår hjälp idag hade vi 8 travbommar över bommarna släppte han benen fint.


Hej igen!

2012-08-06 / 13:57:32
Träning
Jag har ju vart lite besviken på mig själv, o tyckt att ja alltid gör fel o så. Så jag började med att ta reda på mina egna brister, där kom jag på att allt sitter i min sits. I skritten sitter jag någorlunda bra, i traven börja jag falla ihop o händerna har en tendens att sjunka ner lite, i galoppen sitter jag mycket mer framåtlutad. Så, de är bara att tränatränaträna. Lättare att träna när man vet vad man skaq träna på.
Sen var ja tvungen veta vart Leo har sina brister, där hittade jag felet också, fast de bero ju oxå på mig egentligen. Han går gärna väldigt fint med huvud och framdel men jobbar inte med bakdelen och på så vis lurar han mig för att slippa arbete. Så, nu har vi bristerna, bara att jobba nu!
Och idag jobbade vi på riktgit bra må ja säga, cirka 1 timme o 20 minuter. Hade en bra känsla igenom nästan hela passet och sitsen var faktiskt helt okej eftersom att jag tänkte på de hela tiden. Händerna, på plats, i alla gångarter. Gäller bara att ha med sig det i huvet nu hela tiden :)
Körde mkt övningar som siktade sig mot att få Leos bakdel att jobba, tycker han va riktigt duktig. Sen ha vi börja stretcha nu oxå :)


2012-08-02 / 14:33:18
Vardagen
Lastade sen fick det bli ett ordentligt dressyrpass i paddocken. Både jag o Leo var då svettig efteråt, haha vart har min kondis tatt vägen?
körde lite upphöjda bommar och sen körde vi mycket övergångar till och från alla gångarter. I traven har han lite svårt att släppa bakbenen och sträcka ut ordentligt. Ska snart ta hit någon tränare så vi får träna för någon, iaf inom dressyren då jag vill muskla honom rätt. Han är så otroligt duktig, men de är mig själv jag tvivlar på, jag är så rädd att göra fel, utan att veta om de.
Tur att Maria är mitt ljus i mörkret i sådana stunder.
Aja, agens pass var iaf lyckat och välbehövligt! ♥


Är man stor måste man vara snäll, tur han inte är brydd de minsta. ♥

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0