Never without you♥

2012-07-30 / 14:41:23
Vardagen
Idag blev det bara NH träning och lastträning. Älskar när man får ett samspel, det är vi, inget annat spelar någon roll. Han lyssnar och koncentrerar sig på mig.
Kärlek♥


När 1+1 blir 1 ♥

2012-07-29 / 14:20:07
Vardagen
Efter gårdagens pass tyckte jag att en skogstur passade bra. Han fick sträcka ut och jag, ja, idag så åkte jag bara med. Säg och tyck vad ni vill, men ibland måste man få göra det med. Bara åka med, inte känna några krav lr måsten. Bara fara ut med inställningen att ha så jävla kul som möjligt. Bara släppa allt. Det var underbart idag, han var fin, vägarna bra. Känslan var obeskrivlig


Lycka!

2012-07-28 / 19:25:52
Hoppning
 Ursäkta att kvalitén är den absolut sämsta någonsin, men hästen är grym!Undefeated ♥

2012-07-28 / 15:04:17
Hoppning
Som jag planerat så blev det hoppning idag, ångrar det inte en sekund! Fick en otroligt bra känsla idag. Ställde upp en studdserie på tre hinder för att han skulle få med sig frambenen bra, och dom var med hela tiden. Riktigt fina språng blev det! Otroligt nöjd! Sen så ställde jag fram en oxer oxå så att vi skulle få lite variation. Gick bara bra det med. Jag blir säkrare och säkrare varje gång jag hoppar med honom, han hoppar det jag styr mot. Sprången brukar inte alltid bli dom finaste men det spelar ingen roll han är bäst hursom!
Har lite filmer från dagen som kommer upp lite senare :)

Du är värd de bästa någon kan ge ♥

2012-07-27 / 14:55:53
Vardagen
Lastträning och skogen blev dagens plan.
Han va lagomt pigg och vi tog vägen vid stockarna hoppade lite och tog sen vägen hem. En liten diskussion uppstod då vi hade olika planer på vilken väg vi skulle ta, Leo tyckte den torra jag tyckte gott vi kunde gå där de va lite blötare. Han fick ge sig och blöta hovarna lite. Haha, då såg han lite sur ut men blev snabbt glad igen när han fick galoppera lite. Söt häst!
Morgondagens planer är hoppning. Vi måste börja hoppa teknik nu, så kommer lämna höjderna ett tag. Det är frambenen vi måste få med mer. Så imorgon får det helt enkelt bli en studsserie och sen kanske jag lägger upp en oxer lr så också.


Det här var första bilden jag tog på Leo, snart ett halvår sedan..en tredjedel av hur länge jag hade Ofeigur..

2012-07-26 / 19:57:26
Vardagen
Startade med..lastträning! Gick bra. Blir så lycklig. Första gången i vintras när jag skulle lastträna när han nyss kommit så var jag övertygad om att det aldrig skulle gå utan hjälp. 2 timmar höll jag på då, och då hade jag inte ens fått in honom. Allt går, bara man ger det tid, något jag lärt mig är iaf att lastningsproblem är inget man löser över en dag, nej, låt det ta den tid som behövs och sen TRÄNA REGELBUNDET! Då går det!

Sen ett pass på banan, i början ville han helst inte gå i den låga formen utan ville hellre gå högt. Men sänkte sig efter en stund och längde stegen. Skritten funkar skitbra, galoppen likaså. Traven funkar oxå, men jag känner att jag vill träna för någon snart. Känner att jag just nu inte riktigt vet när jag gör rätt lr när jag gör fel..
Men, vi tränar på och försöker så gott det går :)


BÄST

2012-07-24 / 20:04:20
Vardagen
Började dagens pass med art skritta fram i skogen, över stock och sten. Fortsatte sedan i paddocken med lite mjukgörande och ökningar. Han var lite spänd i början men blev finare eftersom. Fick till en riktigt fin galopp. Mums! Sen så avslutade vi dagen med lastträning, går bättre och bättre! jag tappar inte tålamodet och han accepterar transporten. Han går in, utan stress. Allt är så lugnt, de är de viktigaste eftersom att lastningen inte ska bli något stressmoment för honom. De funkar sjukt
bra! 

Ojdå!

2012-07-23 / 20:29:35
Vardagen
Vet att uppdateringen här har varit sämst, men de är så tråkigt när jag inte har några nya bilder..Men i veckan ska jag verkligen försöka få med mig kameran! :)
Idag blev det iaf lastning och uteritt. Fick med mig Klara och Didi, alltid roligare med sällskap. Gick bra och vi körde mycket off road så att bakdelen fick jobba på. Oj va fin han är nu.
Morgondagens planer är ett mjukgörande pass på banan, sen får vi se om det blir hoppning på onsdag lr torsdag. :)


Ingenting står över dig!

Jaså

2012-07-17 / 15:01:12
Framgång/Motgång
For ut en sväng i skogen, massa terräng, skippade stigarna så att han fick trampa på ordentligt med bakbenen. Nu när han ha blivit fin i hullet så har han ju fått nåt att bygga muskler av. Han kommer va biff innan sommarn är slut ;) Haha nemen han börjar bli så mkt finare! Fast han e ju alltid fin :)

På tal om muskler o träning o sånt så vet jag att det finns folk som pratat bakom min rygg om att jag inte skulle klara av Leo, att han skulle va för svår för mig och att jag inte kunde hantera han osv. Och visst, den första veckan som han stod i stensele så var han ingen dans på rosor, han hade nerverna på utsidan. Men han lugnade sig fort. I nuläget tycker jag han är sjukt lätt att hantera. Och i ridningen? Jodå, som ett ljus! 
Så sluta klaga på andra om bara för att ni inte kan göra bättre själv!


Hästapålle

2012-07-16 / 22:50:22
Vardagen
Blev en ganska lång uteritt idag för våran del, for upp till skotercrossbanan. Körde mycket trav och galopparbete eftersom han stått i två dagar. Han var framåt men inte stark och lyssnade bra. På ditvägen så krävde jag inget arbete utan vi bara lullade på. På hemvägen jobbade vi på att länga traven och i galoppen så jobbade vi på att få en "luftigare" galopp.


Hopp

2012-07-12 / 20:24:29
Vardagen
Började dagen med att lasta honom eftersom det va en vecka sen sist, och in gick han! :)
Sen så byggde jag upp en liten bana, tänkte träna på galoppen mellan, avstånden samt att avstampen skulle va på rätt ställe. Gick rätt bra, jag är då nöjd! Tog upp han på cirkus en meter och stannade sen där eftersom de mest va teknik vi skulle träna.
Kände verkligen at de va längesen vi hade en seriös hoppträning. Hade alldeles för mkt dressyrtänk i huvet. men det gick bra efter ett tag, svårt de här o ändra gren från ena dagen till den andra.


Uteritt

2012-07-11 / 22:33:01
Vardagen
Blev ingen hoppning idag, följde istället med magdalena ut på en hyffsat lång ritt, 2 timmar var vi borta. Och underbart roligt va det! leo blev då svettig men han hade verkligen kul! :)
Sen kom hovslagarn idag, vilket var väldigt behövligt. Så det var ju bra och leo var så duktig :)


2012-07-10 / 20:58:06
Vardagen
Idag tänkte jag rida igenom honom så att han blev mjuk och fin i båda sidorna. Jag tränade även vidare på sitsträningen, händerna börjar komma på plats nu! Han ville först inte riktigt släppa bakbenen men efter ett tag så längde han stegen fint och han blev mycket trevlig. Och galopperna blev klockrena! :)
Imorgon väntas banhoppning, ingen avancerad bana och höjderna vet jag inte riktigt än, bero helt o hållet på hur han känns :)


Gosegubben :]

You and me.

2012-07-10 / 11:39:57
Vardagen
Oj, här har det varit dött länge nu, men vi lever och mår HUR BRA SOM HELST!
Igår spenderade vi iaf ett pass i skogen, jag tränade på min sits/händerna och han fick gå mest bara som han ville vilket jag tyckte att han verkligen förtjänade. Men vi tog även lite terränghoppning, vi for mot stockarna och på vägen dit hoppade vi de som gick hoppa och sen tog vi självklart stockarna också. Och vilka språng, LOVELY! <3
Aja, ska skärpa mig och uod bättre men internet och sommar brukar inte alltid gå ihop..:)


Love.

2012-07-05 / 22:04:46
Vardagen
Blev en uteritt idag. Vilket uppskattades av både mig och Leo.
Vi for och galopperade litegrann och oj så skönt han tyckte det va att sträcka ut. Och vilket steg han fick, underbart var det!

Lite hoppning

2012-07-02 / 18:34:02
Träning
Började med att lasta honom. Sen så bestämde jag mig för att ställa upp några hinder. Ställde upp dom så att vi skulle kunna träna på att få in ett fint flyt efter hindrena och så att vägarna skulle bli bra.
FIck en bra känsla och tränade mycket på min sits, och oj vilka fina språng vi fick till. Perfekt avstånd och avtramp samt att han hade mjuka språng som var lätt att följa med i. Och vilken skillnad det var att hoppa i den nya sadeln än dressyrsadeln..
:)På väg framåt?

2012-07-01 / 19:51:17
Vardagen
Eftersom att det ha gått så bra att lasta dom två senaste gångerna så tänkte jag att det skulle få dröja en dag innan jag testade igen. Så igår blev det inget då smorde jag bara in han och så ikväll testade jag igen. Rakt in, inget tvivel, det är nästan så inte ens jag hinner med. Så just nu känns inte lastningen så problematisk längre, bara man håller efter det här nu och tränar regelbudet nångång i månaden och sen så kan vi  börja kolla på tävlingar på riktigt nu. Sen är ju en resa till Tistelön inplanerad inom en snar framtid. Så kul vi kommer att ha det! 
 
 
 
 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0