2014-04-29 / 22:11:36
Vardagen
Har varit ett par riktigt fina dagar fram tills idag då det har varit mulet och blåsigt. Men vi har tagit vara på dagarna och solskenet. Vi har hunnit med lite hoppning, mjukgörande, springande samt har vi gjort vår hittills snyggaste skänkelvikning tillsammans. Den gjorde vi idag. I övrigt var han rätt seg idag, i alla fall i traven, man fick va på han ganska mycket speciellt till en början. Men skänkelvikningarna satt, och det är där han brukar kunna ha en förmåga att dö av litegrann. Tappa farten. Men inte idag inte.

 

2014-04-25 / 23:28:36
Vardagen
Under den första tiden när jag hade fått Leo så kan jag med handen på hjärtat säga att jag tvivlade litegrann på oss. Jag var inte jättegammal och han var rätt ung och stor. Men jag kände att jag behövde honom och att han på något vis behövde mig. Och jag är otroligt lättad över att jag aldrig gav upp för att skaffa något enklare eller något mer utbildat. För Leo är den häst jag vill ha. Den dagen jag inte har Leo vid min sida längre så kommer jag nog aldrig skaffa någon annan häst. Leo är det sista jag gör inom hästvärlden. Och något jag tänker göra bra, något jag får bilda med den kunskap jag fått under de år jag hållit på. Idag var en sån här dag då man verkligen njuter av vad vi har åstadkommit, han och jag tillsammans. Hur lycklig jag är som har honom. Han gick så otroligt bra, galopperna satt så fint och avslutade gjorde vi med en barbackatur.

 

2014-04-21 / 22:22:46
Vardagen
Efter det att vi hade hoppat så blev det lite mjukgörande och sedan så har vi lullat på med lite dressyrprogram. Idag stod däremot skänkelvikningar och galoppfattningar på schemat. Solen värmde riktigt skönt och det var underbart ute, så vi höll nog på ett bra tag. Fattningarna tog vi både från skritt och trav för att känna av. Kan inte riktigt säga vilket som går bäst då båda börjar sitta men huvet är nog i en lite finare position i traven än så länge. Var en svettig men glad Leo efter dagens pass.

 

2014-04-17 / 22:43:07
Hoppning
Idag blev det lastning och en tur ner till stensele för jag kände att det var dags för lite hoppning. En studsserie och ett vanligt enkelhinder till att börja med, sedan tog jag bort den mittersta studsen så det blev en tvåkombination med ett galoppsprång emellan. Vi har hoppat rätt mycket studs för att få till teknik i frambenen och vi har inte legat på några nämnvärda höjder på ett bra tag. Men idag var vi i alla fall och seglade på metersträcket, och det märks att tekniken blivit mycket bättre. Både bak och fram, inte ett enda grodhopp utan följsamma och runda språng. Kom dock fel in i kombinationen en gång så vi fick ett stopp idag, men det är sånt som händer. Sedan så lastade vi och for hem igen, och han har blivit så duktig min lilla hästapålle!

 


 

2014-04-16 / 22:47:48
Vardagen
Oj, här har det varit tomt ett tag! men de senaste dagarna har vi ridit ut efter sanden som är framme vid vattnet nu på våren sedan har vi nött lite galopper och lite sådant. Broddarna har jag även skruvat bort då jag tänkt att våren är här för att stanna. Att det är vår märks också tydligt på Leos hårlossning, han ser ut som en liten rugguggla just nu. Men snart är sommarpälsen framme förhoppningsvis.2014-04-10 / 21:15:10
Vardagen
Igår så drog jag iväg Leo till ridhuset, hade tänkt försöka få in lite rutiner för honom att han åker iväg ibland. Så att det blir en vana för honom, inget speciellt liksom. Vilket börjar funka hur bra som helst. I ridhuset så utnyttjade jag speglarna och tränade mycket galopper på rakt spår så att jag kunde se att han inte fuskade genom att skjuta ut rumpan. Märks att han har stärkts i raktriktning då rumpan nästan håller sig på plats automatiskt. Träning ger resultat.

 

2014-04-05 / 22:18:39
Vardagen
Idag så hade jag bara tänkt att han skulle få skritta lite efter gårdagens långtur. Så det blev lite mjukgörande i paddocken så att han fick igång musklerna lite så han inte stelnar ihop. Så istället för att lägga mycket tid på ridningen idag så la jag lite mer tid på ompyssling vilket slutade med att manen åkte av. När han kom till mig så växte hans man lite åt båda hållen, det vill säga den ville inte lägga sig på en sida. Så det var bara att spara ut den och kamma över den på en sida som för att tvinga över allt. Och det funkade så att han fick hela manen på höger sida och då var det dags att klippa av den. Jag var lite tveksam då jag nu är van att se han i lång man men jag måste säga att han blev väldigt fin faktiskt!

 

2014-04-04 / 22:48:40
Vardagen
Idag så drog vi iväg på en långtur, blev drygt 2 mil och vi var borta i ca. 3 timmar. Vi for efter vägen och kom sedan ut på grusväg och efter ett tag kom vi fram till en rätt lång backe som jag tänkt att han skullefå galoppera av sig lite i. Kan väl inte påstå att han hade jättebråttom upp men springa fick han göra och det var en trött men nöjd häst när vi kom tillbaka.

 

2014-04-02 / 21:49:58
Vardagen
Tror vi lyckades trava oss igenom nästan hela dagens pass, men det kan ju vara bra det med ibland. Mycket olika tempon, med ökningar och förhållningar samt övergångar. hade inga planer för passet idag så det fick helt enkelt bli som det blev. Men det är ju alltid bra med lite kondition lite nu och då så det var väl lika bra det. Formen höll han väldigt bra också.

 

2014-04-01 / 20:27:31
Framgång/Motgång
Igår så blev det ett lugnt pass på hemmaplan och imorse så lastade jag och körde iväg till ridhuset. Mest för att få in vanan för han att åka iväg lite då och då. Fokuset låg kanske inte på ridningen utan lastningen och beteendet. och har verkligen ingenting att klaga på, älskade lilla hästapållen skötte sig exemplariskt och det gör mig verkligen så glad. Så många gånger jag har tvivlat på att vi skulle ta oss dit vi är idag, kanske det inte beror på kunskapen, utan tilliten. Nyckeln till det mesta. Men ridningen gick då för den delen också bra. Tog till vara på speglarna och körde lite öppnor och slutor. Sedan la jag rätt mycket fokus på galopperna, det skulle va rätt galopper, fina fattningar och en lugn arbetsgalopp. Gick super!

 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0