2013-11-29 / 23:29:21
Vardagen
Hittade några övningar som vi tränade idag. Ökade svårighetsgraden eftersom när allt flöt på genom att ta det i alla gångarter. Roligt med övningar när han verkligen behöver lyssna för att vi ska kunna genomföra dom.

 

2013-11-28 / 21:48:46
Vardagen
Blev mest sitsträning för min del idag samt rätt mycket travarbete för leo, ökad och minskad, igångngsättning och avsakting osv.

 

2013-11-26 / 21:40:11
Vardagen
Körde mycket travarbete idag, han har blivit så otroligt mjuk och fin i traven nu så man kan inte göra annat än att älska det. Skänkelvikningarna går bättre också, mycket mer driv med sig. Sen körde vi igenom lite dressyrprogram också, för att känna igenom helheten liksom.

 

2013-11-25 / 21:50:04
Vardagen
Jag har verkligen lagt ner tid, svett och tårar på Leo. Jag har gjort en resa med honom som jag inte skulle ha velat göra med någon annan häst, det har inte alltid varit enkelt och vissa gånger har det känts som man hamnat i en återvändsgränd, men det har alltid funnits en väg ut. Och han har alltid varit en fast punkt när allt annat har strulat. jag har lagt ner min själ på honom, för redan från första stunden kände jag att han var rätt. Idag när jag red kände jag verkligen hur värt allt slit har varit, att vi ändå har lyckats utvecklats, tillsammans. Inte bara ridningen utan allt, det där bandet och tilliten till varandra. Jag älskar min lilla plutthäst och skulle inte vilja byta ut honom mot någon häst i världen, för han är, som sagt förr, perfektion.

 

2013-11-25 / 21:32:33
Vardagen
Blev en tvåtimmars tur för vår del Lördags. Fick även sällskap av Maria och en ridskoleponny, det var trevligt. Sen har stormen gjort vägarna till terrängbanor vilket inte leo hade något emot direkt.

 

2013-11-17 / 22:53:03
Vardagen
har blivit några dressyrpass de senaste dagarna, hade egentligen tänkt ta mig ut men vägarna är typ blåis så det är inte så lockande. Känner verkligen att gå omkull är något vi gärna skippar. Han har iaf varit väldigt fin, kanske något ofokuserad idag men inte nämnvärt egentligen.

 

2013-11-13 / 21:48:02
Vardagen
Hittade en övning som man kan använda för alla gångarter beroende på vilken svårighetsgrad man vill ha. Tyckte den var bra då den var liksidig och krävde bra planering och ställning/böjning. En övning som jag tycker passade bra för Leo och han jobbade bakifrån och fram. Är iaf nöjd över kvällens pass.

 

2013-11-11 / 21:19:52
Vardagen
Körde ett liknande pass idag som igår, la dock till lite mer travarbete. Jobbade han på lite serpentiner för att få ställningarna bra och så att det blir samma arbete i båda varven. Han jobbade på bra och hade bra fokus på mig.

 

2013-11-10 / 19:01:04
Vardagen
I torsdags så for jag och mamma till skellefteå där vi köpte en transport och det känns riktigt skönt att slippa fråga och planera varje gång man ska nånstans. Idag så provlastade jag i den och han såg inte så brydd ut över transportbyte. sen blev det ett pass på banan och det var verkligen en wow-känsla idag. Körde mest trav och galopparbete. I traven blev det mycket övergångar. Och i galoppen körde vi övergångar från både trav och skritt samt samt väldigt blandat i både höger och vänstergalopp. Är riktigt nöjd över dagens pass. insåg också idag hur otroligt mycket jag har lärt mig med Leo, hur mycket som egentligen har hänt på 1,5 år och förhoppningsvis så har jag lyckats lära honom nånting också.

 
 

2013-11-03 / 20:46:58
Vardagen
Skruvade fast broddar i fredags så helgen har bestått av uteritter då det har gått att fara efter vägen utan att riskera att halka.

 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0