Ut

2012-11-29 / 21:10:53
Vardagen
Red till storuman ikväll, med sällskap av Nikolina och Rexina. Underlaget var helt perfekt nu när det kommit en massa ny och kall snö. och Leo tycker att Rexina är ett mycket bra sällskap och han blir så mycket piggare när hon är med. Och det är alltid kul med lite fart, och han tycker det är så roligt att komma ut. Ingen form eller nåt sånt blev det, bara sträcka ut ordentligt.


2012-11-28 / 21:37:15
Vardagen
Dagens fokus satt på att behålla en fin och stadig form genom alla sorters tempoväxlingar. Gick bättre och bättre ju längre tiden gick och i slutet kände man riktigt att växlingarna kom från bakdelen. Sen så håller vi även på tränar litegrann på galoppombyten, han har rätt lätt för att byta fram, bakdelen hänger inte riktigt med till en början. Men med mer träning så blir det här nog kanonbra! :)


26-11-2012

2012-11-26 / 20:43:34
Vardagen
Det är kvällar som den här som verkligen ger en så otroligt mycket. När han verkligen får jobba och när man upptäcker att det har blivit en skillnad. Känner det speciellt i traven, han har en helt annan trav, antingen så har han börjat sträcka ut och byggt på sig lite, eller så har jag börjat rida han bättre.
Körde hursom travarbeten idag, sen körde jag även igenom dressyrprogrammet för ryttarmärke 2, som jag inte ens visste att jag mindes än, det va ju flera år sen vi gjorde det där märket.


2012-11-25 / 18:06:58
Vardagen
Fortsatte med ridning till musik idag. Trodde från början att musiken skulle göra han okoncentrerad, men inte då! Han var lite stel till en början så det blev mycket mjukgörande idag, serpentiner i alla gångarterna för att få igång båda sidor. Och jag övad vidare med sitsen och så. Sen när han var mjuk och följsam körde vi igenom lite galopp och travarbete.


It's amazing how you can speak right to my heart

2012-11-21 / 21:09:55
Vardagen
Min tränare sa till mig för ett tag sen att jag skulle rida till musik, för att få ett bättre flyt och inte tänka så mycket på hur jag gör utan bara låta allt flyta på. Och tänka sig hur bra allt går, bara man inte tänker på att man gör det. Tycker det gick jätte bra idag och tiden bara rann iväg. Vi tränade mycket galoppfattningar och även så jobbade vi vidare med få in bakdelen i galopperna. Finaste hästen.


Paddock

2012-11-18 / 22:08:43
Vardagen
Idag hade dom äntligen kunnat skrapa i paddocken så den var brukbar, så det var självklart att vi var där ikväll. Dock kunde jag inte lita på underlaget helt då han bara är skodd fram ännu. Så vi körde mest skritt och lite övergångar till trav. Blev rätt många skänkelvikningar också. Leo gick jättebra och var väldigt avslappnad trots allt spännande som finns runtomkring nu när han inte varit i paddocken på ett tag.


2012-11-17 / 21:37:42
Vardagen
Idag så fick jag och Leo sällskap i vår träning, Molly och Bobo kom ner till stensele :) Vi körde lite bommar och även en studsserie. Sen tog vi några små skutt på några andra hinder också. Åsa-Mathilda tyckte han hade fått mycket finare språng nu än vad han hade förut, kul med lite bevis på utveckling. Nog för att han aldrig haft direkt fula språng. Sen så skrittade vi av dom ute i skogen. Och idag blev äntligen hans nya hage klar, vilket är mycket bra så imorgon så står han i den :)
2012-11-16 / 23:10:42
Vardagen
Körde rätt mycket galopparbete idag, med tanken på att lyfta in framdelen, det märktes att han tyckte det var jobbigt och han var rätt svettig när vi var klara. Vi körde även mycket öppnor och skänkelvikningar. Han hade bra fokus hela passet och jobbade på mycket bra :)


Bana

2012-11-14 / 22:32:46
Vardagen
Hoppning stod för dagens planering och så blev det också. Ställde upp en liten bana så att vi tränade lite banhoppning, var bra för både jag och Leo. Bra att planera vägar och så. Samt blir både avståndsbedömning och rätt galopp inblandat när det är banor som gäller. Jag tränade även min sits, gick bra de med.

 

2012-11-12 / 21:35:38
Vardagen
Blev bara ett vanligt pass i ridhuset, med ingen utgångsplan. Vi tog det som det kom, tränade på det som behövdes. Var mest att lyfta in framdelen och sen att inte låta bogarna fara iväg. Min egen träning satt i samspelet mellan hand och skänklar.


En skönhet större än allting som jag vet

2012-11-11 / 18:02:00
Vardagen
När det är sånt här underlag ute är jag otroligt glad över att vi har ett ridhus! Blev ett pss med fokus på att putta in bakdelen och lyfta fram framdelen. Framförallt i galopperna. Tycker han kämpade på bra och fick även ett bra tramp med bakbenen. Det är roligt att jobba med en häst som tycker allt är roligt och verkligen vill anstränga sig för att göra det jag ber om.


Hopp

2012-11-07 / 20:49:32
Hoppning
Körde en hoppträning idag, med lite höjder inblandade inga värstinghöjder men vi låg på drygt en meter. Kändes otroligt br och fina språng blev det. Byggde två hinder, ett kryss på långsidan som låg på 90 hela passet, sen en oxer på diagonalen, började på 85 där men höjde eftersom. La ihop hindrena till en liten övning som gick ut på rätt galopper och avståndsbedömningen. Känner mig nöjd över bådas insats! Dock måste mina benmuskler komma tillbaka om vi ska fortsätta jobba på höjderna. ;)


2012-11-04 / 21:05:33
Vardagen
Ikväll så for jag ut efter gångvägen som går mot storuman, det var den enda belysta vägen där underlaget var bra. Körde lite travintervaller. Han tycker det är så roligt att komma ut, speciellt där det är mycket människor och saker.
Hade även på hans nya reflexländtäcke, glömde tyvärr fota men söt blev han! :)


Skog

2012-11-03 / 15:36:04
Vardagen
For ut i skogen idag, så att han skulle få sträcka ut på benen. Underlaget var förvånansvärt bra och det blev en riktigt fin tur :)


Min lycka är du

2012-11-02 / 21:38:19
Hoppning
Blev hoppning i ridhuset idag. Inga höjder och inget komplicerat då vi inte hoppat på länge. Men byggde ihop en liten bana som man kunde göra en evighetsbana av, mest bara för att dagens träning skulle bestå av flyt, avståndsbedömningar och rätt galopp. Tycker han fixade det kanonbra och han har verkligen det där suget på hindrena, utan att överhuvudtaget bli stark eller dra iväg. Älskar verkligen att hoppa med honom. I slutet byggde vi ihop två av hindrena till en oxer också så att han fick länga språngena litegrann också.


2012-11-01 / 21:03:49
Vardagen
Var meningen att jag skulle rida igår men när jag kom till stallet hittade vi en av ridskolans hästar i hagen med kolik så det blev att vandra omkring med henne hela kvällen/natten ist. Hon såg ut att må bättre idag så nu får vi hoppas att det fortsätter så. Leo däremot var det inte alls något fel på och idag var jag lite jobbig med han och körde galopparbete med försök till öppnor då han har en förmåga att vilja galoppera i slutor. Och imorgon eller på lördag hade jag tänkt att hoppa litegrann. Blir nog kanoners! :)
Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0