2014-06-15 / 21:08:19
Vardagen
Idag bestämde jag för att det var dags för lite äventyr för mig och hästapållen, så det var bara att packa häst och grejjer och ge sig iväg. Idag bar det av till blaiken för en tur uppefter fjällvägen. Underbar utsikt och perfekta, otrafikerade vägar så att man kunde flyga fram i galopp. Tror att det var en uppskattad tur även om det var en rätt trött häst när vi kom hem igen och lastningen gick så bra som det bara kan gå ungefär. Helnöjd med andra ord.

 

2014-06-14 / 23:17:51
Vardagen
Har inte funnits någon tid över för at skriva under den senaste veckan men vi har jobbat på med mycket dressyr och uteritter. I dressyren har traven varit fokuset, ökad trav med mycket energi. Svettig har han varit efter dom passen kan jag lova. Sedan idag så for vi ut en sväng hittade en övervuxen väg som jag byggde om till hinderbana. Det var väldigt uppskattat från Leos sida.

 

2014-06-08 / 19:09:10
Framgång/Motgång
Man kan inte tro att för en vecka sen gick inte den här hästen närmare än cirka tre meter ifrån vattnet. Från vattenskräck till sjöhäst. Jag verkligen älskar hans framgångar och vilja att lära sig!

 

2014-06-03 / 15:12:49
Vardagen
Vi har haft strålande sol i några dagar nu så har inte viljat köra alltför hårda pass med honom. Men vi har lullat på i lagomt tempo och idag så for vi ut en sväng. Red ner till vattnet, nu när lastningen sitter så hade jag tänkt börja bearbeta hans vattenfobi. Han tycker verkligen inte om vatten, små vattenpölar är nog för att han ska tycka det är obehagligt. Men nu tänkte jag lägga ner lite tid på att vänja han, så att han inser att det inte är farligt utan till och med kanske lite roligt. Gick över förväntningarna idag faktiskt! Till en början vägrade han gå närmare än 3 meter, men efter lite övertalning så gick det bättre. Vi slutade med alla fyra hovarna, med vatten upp till knäna på frambenen. Och tro det eller ej, men han såg faktiskt ut att tycka det var lite spännande!

 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0