2014-03-28 / 18:04:50
Utrustning
Dressyrsadeln som vi beställde förra veckan kom för någon dag sedan så både igår och idag har jag provat den. Det är samma märke, storlek och typ som allroundsadeln (förutom att det är en dressyrsadel då) vi har vilken sitter perfekt på Leo så förhoppningsvis gör den här det också, så vitt jag kan se i alla fall. Jag har inte varit en person som intresserat mig för dressyr från början men när jag fick Leo blev det en helt annan sak. Och jag vill göra det på "riktigt", för känslan blir en helt annan med en sadel passande för ändamålet. Tycker det har funkat bra, ska bara försöka vänja mig då sitsen blir lite annorlunda än jag är van vid. Igår körde vi mest bara skritt så att jag såg att han rörde sig lika fritt som med andra sadeln. Idag däremot blev det lite hårdare med mycket trav och även lite galoppfattningar.

 

2014-03-24 / 12:47:18
Hoppning
I lördags så for vi ut och plumsade i djupsnön som kommit och igår så lastade jag och for iväg till ridhuset för hoppning. Det var en pigg Leo och han fick springa av sig ordentligt. Byggde upp en kombination med ett travbomshinder sedan två galoppsprång till en oxer. Efter kombinationen så la jag upp en serie med travbommar för att reglera tempot lite. Både lastningen och hoppningen gick jättebra, sprången fick han till riktigt fint också. 

 

2014-03-21 / 16:58:21
Vardagen
Här har det varit lite tomt men jag har inte riktigt haft tid till att uppdatera och sedan åkte jag också på en förkylning så att passen blev inte så ordentliga. Men igår kom vi igång som vi brukade, lite ofokuserad var han till en början men sedan släppte det och han lyssnade så som han skulle. Idag blev det först ett dressyrpass på banan med mycket trav sedan for vi ut i skogen och plumsade i djupsnön som kommit i massor under natten. Det var en trött och nöjd Leo när vi var klara.

 

2014-03-08 / 12:36:24
Vardagen
Då jag har sportlov nu så har jag haft tiden att göra lite allt möjligt. Har bland annat kört lite dressyr men också lite trickträning/nh och lastning. Dressyren har bara gått bra, han rör sig fint och vi har jobbat på i mycket trav, länga bakstegen litegrann. Och det övriga har också gått bra, han lyssnar bra och lägger fokus på mig. bara väntar på att se vad han ska få göra och så.

 

2014-03-04 / 15:56:20
Framgång/Motgång
Blev ett dressyrpass i söndags och igår så körde vi bara lite NH. Idag däremot så lastade vi och rog iväg till ridhuset för lite hoppning. Satt upp studs, ett hinder med travbom samt ett hinder som man kom in snett på, med baktanken att öva inför omhoppning då sådana situationer lätt kan uppstå. Hoppningen var klockren, verkligen fina språng och bra takt och tempo. Helnöjd! Lastningen hem gick lite sämre, längesen det tog sådan tid. Jag anatr att det berodde på allt runtomkring, alla lukter och ljud eller så hade han helt plötsligt glömt bort hur man gjorde. Menmen, sånt som kan hända när det är levande djur det handlar om.

 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0