2014-05-27 / 16:58:34
Vardagen
Var på skolresa till Stockholm förra veckan och därmed har det varit tomt här. Sedan jag kom hem har vi gått på som vanligt med lite dressyrträning med mycket övergångar och ökade gångarter för att få fram drivet. Idag däremot blev det en långtur på drygt två timmar. Han fick springa ganska mycket och det verkade vara uppskattat. Satt lite krav på honom då och då men mesta delen av tiden fick han gå på som han ville.

 

2014-05-18 / 21:27:31
Vardagen
Upptäckte i torsdagas att Leo hade tappat ena framskon och han var väldigt ömfotad så har inte kunnat rida honom förrän idag då Hanna slog på han skon. Han kändes väldigt fin för att ändå vilat i tre dagar. Otroligt mjuk och fokuserad. Och vilket väder vi fick dagen till ära. Körde igenom en massa dressyrprogram, varav ett som vi aldrig tidigare kört så till en början så var fokuset bara att komma ihåg vägarna men i slutet så var det högre krav med formen och övergångarna. Kändes hursom väldigt bra och jag är så otroligt taggad på allt just nu.

 

2014-05-12 / 22:22:31
Utrustning
Var ett tag sedan sist men vi har jobbat på som vanligt. Har även en voltigegjord som är på väg hem till mig för tillfället, dess syfte kan jag ta upp i ett annat inlägg när jag fått den och provat den. Och när vi ändå är inne på utrustning så har jag även fåt hem ett par kompositstygbyglar till, har ju ett par till hoppsadeln men trivs så otroligt bra i dom att de kändes klumpigt med de andra på dressyren. Så de fick helt enkelt bli ett par till. men i alla fall, vi körde på lite dressyr idag, till en början var han en aning stel och lite ofokuserad då det hände mycket runt omkring och hästar kom och gick. Men nuförtiden tar det inte särskilt lång tid att få honom fokuserad och han jobbade på riktigt bra! Är så sugen på tävla dressyr på honom, känner verkligen att motivationen för det är på topp. Men vi ska finslipa galoppfattningarna på rakt spår och få allt att sitta innan vi tittar vidare på sådant.

 

2014-05-03 / 16:42:17
Hoppning
Har jobbat på med lite olika de senaste dagarna, lite dressyr, vilat och igår blev det longering. Idag däremot lastade vi och drog iväg till stensele för hoppning. Tränade lite teknik med att få in ett flyt före hindren, detta med hjälp utav galoppbommar före varje hinder. Som vanligt så tyckte han det var väldigt kul och jag tyckte att han skötte sig väldigt bra med fina språng. Lastningen gick bra både dit och tillbaka så jag har verkligen ingenting att klaga på.

 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0