2013-06-30 / 22:12:57
Vardagen

Har dragit Leo till betet som vi var på förra året då hans sällskap åkt till lycksele en vecka. Så nu står han där med två andra hästar. Så körde igenom han ordentligt uppe i ridhuset ikväll, och både han och jag hade nog glömt hur svettigt ett ordentligt dressyrpass kan vara. Blir nog lite hoppning i veckan också, bäst att passa på när vi ändå står där borta :)


2013-06-27 / 22:02:06
Vardagen

Har farit ut med han hela veckan, och bara låtit han vara. Utan några krav och så. Tycker ju ändå att han ska känna att det är bete och lite semester. Lastade han även ett tvärt igår.


2013-06-25 / 21:48:13
Vardagen


2013-06-23 / 22:48:54
Vardagen
Han har hunnit landa rätt bra på betet nu. Och dagens dressyrpass blev riktigt lyckat. Han var avslappnad och inte spänd efter att ha lämnat hagkompisarna hemma. Jobbade på långa låga formen efter tipsen från marita. Han lyssnade bra och fokuset låg på mig. Lite stelare var det i höger varvet än vänster men det släppte hyfsat bra efter en stund.

 

2013-06-17 / 21:36:02
Vardagen
Brevid vårat bete så finns det en liten äng som brukar klippas på sommaren, och den är platt på ett ställe vilket resulterar att den är perfekt ridbana nu så det blev helt enkelt ett dressyrpass där ikväll. Till en början var han verkligen stel och spänd som ett stålspett men det släppte eftersom ochh i slutet var han riktigt fin. Fick även till några fina galoppfattningar och galopper.


 

2013-06-15 / 21:47:55
Vardagen
Blev en första ridtur idag efter det att han har fått landa ute på betet. For ut i skogen, och kan ärligt säga att han inte direkt var någon dröm att rida idag. Men jag förstår honom fullt ut, lämnade sina nyfunna kompisar och dessutom ett helt nytt ställe. Så vi tog det lugnt och hade våra diskussioner lite då och då. Men det där blir bra efter lite mer miljöträning.

 

2013-06-12 / 22:28:14
Hoppning

Blev ett dressyrpass igår och hade planerat hoppning idag. Och så blev det. Vi ligger fortfarande och rullar på ganska låga höjder just nu för att få tekniken och galoppen att stämma. La upp en liten bana med både svängar och raksträckor och han behöll en jämn och fin galopp från början till slut. Sen fick han till fina språng också. Sen blev det lastträning och när det gick så pass bra kände jag att det var väl desamma att köra han till sommarbetet nu, sagt och gjort in med häst och iväg med transporten. Kan säga det var en glad Leo i hagen med två nya vänner. Och självklart så sitter absolut inte repgrimman på under själv transporten, jag lastar bara i den sen byter jag när jag ska sätta fast han.
2013-06-10 / 22:28:20
Vardagen

Började med att rida ett dressyrpass. Tycker det är så givande så här nära från kursen, allt är färskt och man vet precis hur man ska göra och hur det ska kännas. Tycker det gick riktigt bra, och han gjorde väldigt fina övergångar i den låga formen. Sen så lasttränade jag också, förvirrade till det med en annan transport också, men det funkade det med.


2013-06-06 / 22:00:59
Framgång/Motgång
Den här dagen behövde jag och Leo. Blev återigen en kurs för Marita och ord kan inte beskriva hur stolt jag är över denna häst. Förr gången tränade vi på bogarna, och nu satt dom där dom skulle utan att vi behövde tänka på det, vilket tyder på att vår träning har gett resultat på dessa få veckor. Idag var det formen vi skulle finslipa, med mjuka och fina händer. Och oj vad han jobbade på, vi fick verkligen till känslan idag. Sen sa hon att det märktes att vi tränat i galoppen också, plus i kanten till oss. Nej, dagens kurs går egentligen inte att beskriva, den måste ha upplevts för att förstås.


2013-06-04 / 23:00:26
Vardagen

Blev hoppning igår, byggde upp en bana som bestod av fyra hinder. La dom lågt då vi e inne på teknik just nu samt att det var några kluriga svängar. Tanken med banan var att landa i rätt galopp, ha en jämn galopp och få han att hoppa av på rätt ställe. Tycker vi lyckades otroligt bra med dom delarna, vilket i sin tur ledde till att själva sprången blev väldigt mjuka och fina.


2013-06-02 / 22:17:28
Vardagen
Blev lastträning igår och idag körde vi ett svettigt dressyrpass. Körde väldigt mycket skritt till en början och han fick med sig alla benen bra och där dom skulle. Övergick sen till trav, blev dock inte mycket travarbete idag utan fokuset satt på galoppen och skritten. Sen så fick jag veta att en ny kurs för Marita kommer hållas nästa helg mest troligt. Det blir nog det sista vi gör på stallet sen ut på bete. Det har han förtjänat.


Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0