2014-01-31 / 22:23:06
Vardagen
Visste inte riktigt hur vi skulle lägga upp träningen idag men det blev en rätt lång uppvärmning i både skritt och trav. Mycket serpentiner också så att han blev mjuk och böjbar innan vi gick vidare på galopperna. Där var fattningarna och formen fokus. Han hade ritkigt fint fokus i slutet och lyssnade väldigt bra på mig. Känslan när jag bara behöver tänka nästa steg och han gör så är underbar.

 

2014-01-26 / 17:14:12
Vardagen
Idag blev det ändå rätt mycket galoppträning. Många fattningar men även lite längre distanser så att han skulle få bort lite lagrad energi. Han jobbade på riktigt bra och fick till fina fattningar. Sedan så blev det lite travarbete på åttvolt. Han var lite okoncentrerad ibland men han gick ändå väldigt bra.

 

2014-01-25 / 15:32:06
Vardagen
Idag så blev det rätt mycket travarbete för att få upp flåset litegrann så att konditionen kan börja arbetas tillbaka. Blev även rätt mycket mjukgörande för att han skulle få med sig hela kroppen. Han jobbade på rätt bra och tyckte nog att det var ganska så jobbigt.


2014-01-22 / 20:28:54
Vardagen
Blev mycket arbete i skritt, och koncentrationen var verkligen på topp. Han känns verkligen villig att jobba, tror han tycker det är skönt att få jobba igen. Det blir ju även mer mentalträning när ridningen är igång. Han trampade iaf på väldigt fint och sökte en fin form neråt.

 2014-01-20 / 21:02:22
Vardagen
Nu är det slut på vilan och jag började sätta igång honom lite smått ikväll. Blev nästan bara skritt förutom en travfattning för att känna av stegen. Han hade bra driv i skritten även om koncentrationen inte var den bästa till en början. Men efter både hjärnan och kroppen var igång så lyssnade han ändå bra och använde energin positivt. Travstegen vi tog var verkligen stora och luftiga, tror att vilan var något han behövde, både huvudet och kroppen. Få äta upp sig lite utan att göra av med det så att han har något att bygga av.

 

2014-01-11 / 20:15:45
Vardagen
Hade tänkt ställa Leo på en liten vintervila nu, han går så himla bra nu så jag tänkt ställa av han lite så han får tänka och vila lite. Han har snart stått hos mig i två år och under dessa två år har han som max vilat två eller tre dagar i rad, så jag tror han kan behöva det. Det kommer inte bli någon lång vila, bara en vecka ungefär tror jag.


 

2014-01-09 / 22:38:16
Vardagen
Har lite brist på inspiration för övningar just nu då allt flyter på så bra, vet liksom inte riktigt vad vi ska träna på. Men red iaf både igår och idag och vi tränade mest på det som gick sämst för stunden. Sedan blev det lite öppnor/slutor också.

 

2014-01-06 / 17:59:44
Hoppning
Idag så packade jag in Leo och alla grejjer i transporten och körde iväg och hoppade. Uppskattat av både leo och mig. Byggde upp en bana för att träna snäva svängar. Han skötte sig jättebra och hoppade fina språng. Är helnöjde över hans prestation idag, både när det gäller transporteringen samt prestationen på banan. Han är allt bra fin min lilla hästapålle.

 

2014-01-05 / 22:51:18
Vardagen
Visste inte riktigt vad jag skulle göra idag, så det blev några dressyrprogram och mycket travövergångar.

 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0