2013-04-29 / 21:46:49
Hoppning

Hoppning stod på dagens schema, så byggde upp en liten bana. Började med att känna så att gas och broms satt som dom skulle, till en början var han lite seg men efter några ordentliga ökningar så tyckte jag att han var med bra. Sen började jag hoppa fram på hindrena, ett och ett. Med lite inlagda kontrollövningar så att jag kände att han var med mig och mina hjälper. Det var han så då tog vi hindrena i den prdning som dom skulle tas. Hindersäkerheten och tempot sitter, så nu är det lite finslip på hopptekniken vi ska börja träna på. Sänka höjden och många längdhinder samt mycket studs, så blir det här skitbra!


2013-04-28 / 22:44:59
Vardagen

Red igenom han lite i skritten först, kände att jag hade han med mig på ett bra sätt, fullt fokus på mig. Så vi övergick till traven, och jag måste säga att hans steg var enorma. Han hade fint driv hela tiden och dog aldrig av, taggad på att jobba var han också så jag behövde iprincip bara tänka det vi skulle göra så kände han det. Det passade bra då jag kunde träna mer på sitsen och händerna då. I galoppen så lät jag han mest bara lulla på i den takt han ville, bara fattningarna var fina så tyckte jag gott han kunde få bestämma lite själv efteråt.


2013-04-25 / 22:12:44
Vardagen

Red först i paddocken där jag jobbade med att hans fokus skulle ligga på mig då det hände rätt mycket runtomkring. Efter ett tag släppte han och lunkade på efter mina hjälper, då blev det lite övergångar och så. Vi fick även till några riktigt fina galoppfattningar. Sedan for jag ut i skogen och skrittade av, även denna gång med sällskap av Essy :) sen kan vi ju ignorera mitt blåöga som orsakats av brännboll ;)
2013-04-23 / 17:42:03
Vardagen
Blev paddocken, med mycket skritt och med fokus på längningen. Han blev riktigt fin och avslappnad och då började vi arbeta med traven litegrann, lyssnade fint och gick på bra framåt. Blev några galoppfattningar också, vilka satt riktigt bra. Avlsutade passet med att fara ut i skogen, med Essy som sällskap också.


2013-04-21 / 17:28:52
Vardagen
Paddocken har både tinat fram och torkat upp nu så det blev ett pass där igår. Mest bara mjukgörande då han var lite stel och inte riktigt ville länga sig ordentligt, men innan slutet så var det bra. Idag så blev det tvår uteritter iaf, en med terry och Romeo som sällskap och den andra med Essy. Blev dock bara skritt den andra vilket var lika bra då han fick en ordentlig avskrittning då.


2013-04-18 / 22:34:09
Vardagen

Då det har regnat hela dagen så tyckte jag det var bäst med en riktigt ordentlig uppvärmning i skritt innan jag började med något annat. Böjde, ställde och skrittade på tills det att jag kände att hela han var varm. Sen körde jag nästan samma övning som igår, dock bytte jag öppnorna till slutor. Slutorna funkar väldigt bra så jag gjorde det inte så länge innan jag övergick till galoppfattningar från skritt vilka också börjar sitta som dom ska. Avslutade med ett litet dessyrprogram och lång avskrittning.


2013-04-17 / 21:28:11
Vardagen
Blev lite arbete på öppnor och lite skänkelvikningar idag. Jag brukar oftast träna dessa samtidigt då jag brukar köra en liten övning som innehåller dom två plus övergångar till trav. Detta för att jag inte gillar att sitta och nöta likadant på samma sak ett helt pass. Tycker han jobbade på bra, red inte så värst länge men tills det att allt flöt på som det skulle.


2013-04-16 / 22:17:43
Vardagen

For ut i skogen och det fina vädret ikväll. Körde rätt mycket djupsnö nu då det inte är länge kvar innan det är slut med snö. Blev hyffsat mycket skritt då snön är tung nog just nu. For lite här och där i skogen, Leo njöt och tyckte det var härligt med skog och nyfiken som han är så är allt lika intressant :)


2013-04-14 / 18:07:06
Hoppning

Körde lite studs igår. Började med att värma upp han ordentligt. Han var lite stel och ofokuserad till en början men jag red på som jag brukar och det släppte sen. Själva studsen gick utan problem och han har börjat få till sprången riktigt fint nu.


2013-04-12 / 18:21:00
Vardagen
Han har fått gått pass ute i skogen både igår och idag. Kan säga att efter dagens pass var det en otroligt svettig Leo som kom tillbaka. Vi körde rätt mycket intervall träning, mest för konditionens och frihetens skull. Lät han sträcka ut sig ordentligt och springa lite i den takt han ville. Han får till så bra trav på det viset.
Funderar på ett litet hoppass imorgon iaf.


2013-04-08 / 20:42:01
Träning

La upp en serie med galoppbommar på diagonalen, tanken var då att träna att komma in i serien i en galopp för att sedan avsluta den i den andra. Sen blev det träning med galoppfattningar från skritt, blev riktigt imponerad över hur duktig han var. Man kände riktigt hur han tog i för att komma in i galopp direkt utan nåt travsteg. Man slutar aldrig förvånas över hans glädje till arbete.


2013-04-06 / 22:48:55
Vardagen
Blev inget hårt pass idag, lite tempoväxlingar och kände av så att han inte var stel i nåt varv. Tror vi kör lite markarbete imorgon.


2013-04-04 / 22:41:18
Vardagen
Blev bara ett lätt och mjukgörande pass idag med lillskrutten. ♥

2013-04-03 / 22:39:43
Hoppning

Blev som planerat banhoppning idag. Började med att värma upp i alla gångarter och kände om jag hade han med mig, och det hade jag. Sen började vi hoppa fram lite på några av hindrena, kände av avståndet i kombinationen och lite sånt där. Sen tog vi hela banan några gånger. Jag ville att galopperna skulle flyta på, dvs att han skulle landa i rätt galopp för att kunna behålla galoppen i svängarna och mot nästa hinder. Efter ett tag funkade det rätt bra, men det är absolut något vi ska tänka på. Han hade ett fint tempo, blev aldrig het lr låg på i tyglarna. Han var då genomblöt av svett innan vi var klara och han lär nog kunna ha en viss träningsvärk imorgon, så det blir lite mjukgörande då sen blir det mest troligt vila för hans del på fredag då han gått hyffsat hårt nu.


2013-04-02 / 22:00:16
Vardagen
Gick otroligt bra idag. La fram några bommar som lite förberedande då jag tänkte hoppa imorgon. Körde lite uppmjukande och övergångar till att börja med, och jag fick en sån fin känsla så att jag helt glömde bort bommarna jag plockat fram. Men körde lite på dom i slutet, och då fokuserade vi på att få likadan form före, under och efter serien. Gick ganska så bra faktiskt. Så nu satsar vi på lite banhoppning imorgon! Fick även mamma att fota lite idag, meeeen hon är verkligen det mest otekniska i denna värld så bilderna ser ut som hej kom och hjälp mig.
2013-04-02 / 13:20:52
Vardagen

Red igenom han ordentligt igår. Kände efter vart bristerna satt. Tyckte han var med fint och hade ett otroligt fint driv bakifrån. Körde lite tempoväxlingar och övergångar. Och i söutet red jag igenom ett dressyrprogram, med målet perfektion. Tycker det gick huffsat bra och vänstergalopperna satt precis som dom skulle!


Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0