2014-02-22 / 14:43:45
Vardagen
I onsdags så for vi ut och plumsade i djupsnön, vilket var både uppskatat och jobbigt för Leos del. I torsdags så blev det vila och igår så körde vi mest skritt och mjukgörande då vädret bestått utav blåst och snö så blir Leo lätt stel även om han har täcke på sig. Idag däremot hade vädret varit på topp så vi kunde köra ett ordentligt pass. Blev väldigt mycket trav så att han fick trampa på ordentligt och göra av med överbliven energi.

 

2014-02-18 / 22:22:10
Vardagen
Har kört på lite de senaste dagarna, lite dressyrprogram, galoppfattningar och det som har fallit mig in. Idag var han riktigt taggad, kanske lite väl mycket då han gärna var steget framför och visste vad han skulle göra. Men det är roligt med en arbetsvillig häst!

 

2014-02-18 / 13:02:37
Framgång/Motgång
Tittade igenom lite bilder idag, och jag har aldrig tyckt att jag och Leo tagit oss framåt rent ridmässigt, förtroendet har jag vetat att det har utvecklats men ridningen.. nej. Fast detta fick mig faktiskt att förstå att allt slit har gett mer resultat än så, viljan att det faktiskt skulle funka för oss. Första bilden är tagen för knappt 1,5 år sedan och den andra är tagen idag. de märks lite skillnad i alla fall, och detta har vi iprincip åstadkommit ensamma. 
 
 

2014-02-13 / 19:48:11
Vardagen
Red igenom lite dressyrprogram till en början, kände igenom honom och såg hur han lyssnade. Sedan så blev det travarbete på serpentiner, riktigt ställa han igenom kurvorna och ordentlig rakriktining på raksträckorna. En bra och balanserad rakriktning kan faktiskt vara svårare än man tror. Sedan så körde vi igång på galopperna, och jag tror aldrig att jag någonsin har känt han jobba så fint genom galopperna. Det gick så bra så testade lite från halt också, han visste direkt vad det var frågan om och tog fattningen bra. Mitt fina lyckopiller!

 

2014-02-09 / 20:33:32
Vardagen
Igår så satt vi fokuset på traven, ökad, minskad, övergångar och ja sådär. Mest för att få igång bakdelen.Idag däremot så blev det mycket galopp. Skippade helt galopp från trav eftersom att min sits blir bättre ifall vi tar den från skritten och sitter jag rätt så går han in i en bra galopp. Och det blev riktigt fina och luftiga galopper, han jobbade på otroligt bra!

 

2014-02-07 / 21:40:13
Vardagen
I onsdags så blev det en uteritt i djupsnön vilket var väldigt uppskattat även om det var en trött hästapålle i slutet. Och igår så övade vi vidare på lite galoppfattningar, både från skritt men testade även några från halt också. Det känns verkligen hur han jobbar igenom fattningen när man tar det från halt. Idag däremot fick han vila då jag tycker att han har gått ganska hårt i veckan, så det kan han mer än väl behöva.

 

2014-02-04 / 22:01:02
Vardagen
Blev paddocken både igår och idag. Började med att rida lite blandade övningar för att se vart bristerna satt och efter en stund så kom jag på att det är galoppfattningarna som vi bör finslipa lite. Han är lätt att rida i form i galoppen, men just i fattningen från skritten till galoppen åker huvet upp, det kan handla om en nån liten sekund, men målet är en galoppfattning där man inte märker övergången i nacken. övade litegrann igår och tror han hade tänkt lite under dygnet för det gick rätt bra direkt från början idag. Just nu känns det som framåt är den enda riktning vi går mot, det går så bra just nu.


 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0