Såhär i efterhand!

2012-05-31 / 14:14:25
Vardagen
Skrev aldrig igår, men blev iaf ett pass i paddocken.
Till en början så var han tittig och brydde sig om allt annat än mig. Men, efter tre till fyra övergångar från skritt-halt så va han med på allt. Kul när man verkligen ser att övningarna gör skillnad! Sen blev det öppnor/slutor tycker han fungerade bra på det, fast det är ju lite lättare när man har speglarna i ridhuset menmen :) Testade även några slutor i trav, det gick fint det med.


Du är där när ingen ser mig.

Longering

2012-05-29 / 21:32:26
Vardagen
Blev longering idag, tycker egentligen inte om att jobba på volt eftersom att det sliter mycket på benen :/ Men fick bli det ändå men vi jobbade inte så länge. Blev de upphöjda bommarna, han fuskade en hel del i skritten men blev bra senare. Sen så blev lite galopper också. Han skötte sig braa och sökte sig neråt utan hjälptyglar eller nåt sånt.
:)


En på miljonen!

2012-05-28 / 22:07:15
Vardagen
Blev ridhuset ikväll eftersom att det blåste orkanvindar och att det va så mycket liv överallt annars.
Började med att låta han skritta på långa tyglar ca. 4 varv innan vi drog igenom ett LD program i skritt och låg form. Han lyssnade bra och trampade på bra, började sen göra öppnor på en långsidan och resten av varvet körde jag övergångar sen bytte jag varv och körde samma där även några galopper. Sen körde jag igenom ett program igen innan jag bytte och gjorde slutor. Vill inte uttråka han så jag varierar helst arbetet så att jag inte gör samma sak hela tiden.
Han var jättefin och det märks så väl i både öppnorna och slutorna att han har musklat på sig, det går mycket lättare nu. Var ett bra tag sen jag övade det nu och sist så fick vi till några steg och nu, vips, en hel långsida. Det är så kul när man känner utvecklingen! :)
En riktigt bra dag för oss idag! :)


Kvällsmaten var efterlängtad;)

Don't worry, be happy! :)

2012-05-26 / 16:42:34
Träning
Ojoj vad bra det gick idag! Gårdagen glömd och hopplektion stod på schemat, kontrollövningar och en studsserie.
Han hur fin som helst och fick bra flyt.
Började med en kontrollövning som startade med ett hinder, rak väg och sen halt mellan koner. Gick bättre än förväntat och han lyssnade fint, när jag gör rätt.
Sen ett hinder som vi skulle kontrollerta vilken galopp vi landade i, gick bra även om volterna blev större än tänkt. Studsen går skitbra, inget att klaga på! :)


haha, in action!

Alla dagar kan inte vara bra dagar.

2012-05-25 / 21:51:19
Framgång/Motgång
Skulle testa Ankis jacson sadel idag, så började med lilla rundan. Det gick bra och vi fick till några fina travsträckor också. Tyckte sadeln verkade sitta ganska okm iaf..
Sen bytte jag till dressyrsadeln, spände den inte mkt eftersom att den inte ska spännas mkt då det är lätt att spänna för mkt, sadeln for lite snett men jag tänkte fixa det när jag hade kommit upp, men den gled och blev sneare Leo tyckte det va obehagligt och sprang iväg med mig halvt sittande på en sadel som vridit sig 90 grader vilket resulterat crashlandning för min del.
Fortsatte sedan ett pass i paddocken innan jag var tvungen avsluta för att fara till lycksele och kolla tänderna efter fallet.
Det är inte kul när sådant händer men det var inte hans fel och och vi tar nya tag för imorgon väntas lektion! :)


Jag kan typ inte fatta det.

2012-05-23 / 20:56:48
Utrustning
För varje dag som går blir jag bara gladare och gladare, allt går så bra just nu! Han är verkligen superfin!
Passet bestod av halva tiden paddock och andra halvan ut i skogen. Leo var glad och ville verkligen jobba, vadå livsnjutare? Var lite ofokuserad till en början i paddocken men då är det bara att ta det lugnt, mycket halvhalter/halter och mycket skritt-halt-skritt-halt osv. Funkar skitbra och han börjar lyssna fort.
Han var riktigt glad ute i skogen och travsträckorna vi gjorde skötte han riktigt fint med långa luftiga steg. Oh, med honom är allt kul och hela jag blir lycklig! :)
Hans nya strykkappor kom idag, passade perfekt! Senskydden kom ju för en vecka sen dom satt också fint! Slog till och satsade på kvalité på en gång så att det håller ett tag :)
Nu har myggen också börjat komma, vilket inte är så kul. Så ikväll blev det myggspray. Oh vad jag hatar sommarn...vill ha vinter igen. Men det går inte göra något åt det, bara göra det bästa av allt.


Senskydden, showmaster med extra förstärkningar och ventilation. Dock väldigt skitiga här efter en tur i skogen...


Sötast.

Så glad att jag fann dig.

2012-05-22 / 20:30:38
Vardagen
Hade inga som helst planer för dagens pass, började i paddocken. Körde övergångar och så, han lyssnar verkligen super i övergångarna eftersom att han måste ha fokus för att veta vad han ska göra härnäst. Ville inte tjata ut han så efter en stund så for vi ut i skogen. Några backar här och där men for sedan och tog någon galopp och även kryssen på "terrängbanan". Han är helt underbar, vad man än gör med han så tycker han det är kul och är med på allt! Han gillar att bli ompysslad och mysa och verkligen få uppmärksamhet. Och han är helt otrolig ute i skogen, han kan gå hur lugnt och fint som helst men man kan även gasa på han om man vill det.
Underbaraste hästen som jag träffat, skulle inte vilja byta honom mot någon annan!


Vadå nyfiken?;)


Jag släpper dig aldrig ifrån mig.

Lite sugen!

2012-05-22 / 13:31:33
Tävling
Oh, nu blev man ju lite sugen!U take me higher!

2012-05-20 / 15:17:57
Vardagen
Idag blev det ett pass på banan, jobbade med de upphöjda bommarna igen. Första varven slarvade han lite och tyckte det va onödigt att lyfta fötterna men efter ett tag lyfte han riktigt fint!
Tränade även övergångar, mellan alla gångarterna. Samt så tränade vi att behålla formen trots allt liv och rörelse runtomkring. Gick superbra, han har börjat lyssna mkt på mig nu och bryr sig inte så mkt om de som händer omkring utan har sitt fokus på mig.
Gick bra idag tycker jag och han jobbade bra, varje dag blir en framgång för oss!


Du är helt underbar!

.

2012-05-19 / 20:52:06
Utrustning
Blev så att vi for ut idag igen, backar och även lite galopper. Han va mjuk och fin! :)
På förmiddagen blev han även duschad, så nu blänker han, iaf ett tag;)
Testade ny sadel idag, såg inte ut som den tog mer på något ställe utan hade ett ganska jämt tryck. ska testa imorgon igen och få lite hjälp och råd. Blir nog ett pass på banan imorgon. :)


Ut

2012-05-18 / 16:36:11
Vardagen
For ut i skogen idag istället, tog några backar och så men krävde inte något arbete. Utan vi for bara ut och hade kul, och som sällskap fick vi Ida och Argos :)


Lycka!

2012-05-17 / 14:27:06
Vardagen
Min planerade uteritt blev inställd pga vädret. Fick bli ridhuset istället, men Leo såg då inte ut och klaga iaf. Han jobbade på riktigt bra, trampade under sig och sänkte formen fint! :)
Fortsatte träna på övergångar, körde även mycket tempoväxlingar. Han lyssnade sjukt bra! Det va så kul så!
Sen så kollade Barbro på en hoppsael som vi hade hittat och hon tyckte den såg ut att passa bra så ska provrida den imorrn och se om den klämmer. Hon sa även att man märkte stor skillnad på hans muskler nu, det känns så kul att höra! Då vet jag att jag gör rätt, att jag kan.


Övergångar och skoning.

2012-05-15 / 14:32:25
Vardagen
Eftersom att jag slutade elva idag så for jag ner och red mitt i dagen och sen nu i eftermiddag så ska han skos.
Jag tränade vidare på de tips som Susanne gav mig i söndags, få formen att komma bakifrån så att han jobbar under sig sen mycket övergångar eftersom att då använder han mycket bakben. Han gick verkligen klockrent och det var härligt, vädret var på topp, jag var glad och Leo också! Kunde inte bli så mycket bättre!:)
Imorgon får han vila och sen på torsdag tror jag det blir en uteritt:)

Och ja, jag vet, jag har inte den bästa sitsen.

Longering och lite annat skojj

2012-05-14 / 20:11:24
Vardagen
Eftersom att passet igår var ganska hårt tänkte jag att jag bara kör longering idag, med upphöjda bommar. Han hade lite spring i benen så först fick han galoppera av sig lite innan arbetet. Arbetade inte med bommarna så länge eftersom att jag inte ville att han skulle bli less. Efter det blev det lite galopp igen innan jag släppte han lös. Han va ganska tråkig och sprang inte mkt alls, men rullade sig. Haha:) Sen när jag fångade han igen så körde vi lite NH.
Det blev mest bara lek idag, men det behövs det med! :)
You are my sunshine.


Mysigt!


Hoppträning!

2012-05-13 / 17:30:37
Träning
Fick inte tag i sadlarna till lektionen idag, men jag tänkte ändå vara med, jamena jag har ju ändå en sadel än om den inte är den bästa för mig när jag hoppar men den passar ju Leo och det är ju huvudsaken. Som uppvärmning blev det tempoväxlingar, sitsträning och form sen börja vi rida fram på några småhinder. Han kändes stabil och lyssnade bra.
När vi hoppat fram lite så höjde hon till mig och vi fick hoppa en bana på slutligen 7 hinder. I banan fanns även en trippelbarr och allt gick super!
Jag har ridit hundratals hopplektioner men jag tror dagens lektion är en av de bästa jag har gjort, han var stabil och tvekade inte utan hoppade dit jag styrde och lyssnade på den väg jag ville. Den här lektionen behövde jag verkligen, allt känns så säkert med Leo, jag kan verkligen lita på han. Så trots dressyrsadeln så blev den här hopplektionen bland de bästa nånsin! Känner verkligen att det här är hästen för mig.
:)
Du är verkligen den finaste för mig!

Jacson

2012-05-12 / 17:01:55
Utrustning
Eftersom att den sadel som passade på Leo är en dressyrsadel så har jag inte tänkt så mycket över lektionen den här veckan eftersom att det blir svårt för mig att hoppa med en dressyrsadel, hade bara tänkt vara med på uppvärmningen och bomövningar och sånt. Men det kanske löser si, vi ska kanske få låna två sadlar av Anki och se hur den ligger så kanske jag kan provrida i den under lektionen imorgon så vi sen kan kolla om den klämmer och trycker nånstans.
Skulle ha varit grymt bra, då kanske man tom skulle kunna börja tänka på den där klubbtävlingen igen... Fast aa, vi få helt enkelt se.


Tror ena sadeln är en sån här:)

Film

2012-05-12 / 14:26:55
Vardagen
Första hoppet (där man bara ser halva hindret ungefär) låg på ca. 120 sen de andra låg på drygt 1.05. Var inte så lätt att filma medan man skulle göra allt annat samtidigt men det fick bli som det blev :)


Ut i skogen

2012-05-11 / 13:19:23
Vardagen
Som planerat så blev det uteritt idag. Värmde först upp med lite backar innan jag började fara omkring på alla småvägar som finns. Han gick så fint och höll en fin form och trampade på bra med bakbenen. Traven funkade också fint. Var ute ca. 45min-1 timme. Skrittade mest men han tyckte ändå det var jobbigt eftersom att jag begärde arbete a honom. Men kul, det tyckte han verkligen att det var! :) Sen är det ju klart att när vi ändå var ute i skogen så passade vi även på att busa lite också, allt ska ju vara kul så att han får ett positivt tänkande och han ska ju få leka lite ibland.
Innan vi for tillbaka så avslutade vi även med backarna.You are amazing just the way you are!

2012-05-10 / 17:33:08
Framgång/Motgång
Eftersom att paddocken såg ut som en lervälling efter allt regn så fick det bli ridhuset idag.
Först ryktade jag upp han ordentligt sen gick vi upp och jag ställde fram bomövningen som vi övade när vi longerade förra veckan. Sen började jag rida fram i både skritt och trav ett bra tag innan jag börjae med bommarna. Han hittade formen direkt och höll sig i den i stort sett hela passet och hans fokus var på mig 99,9 % av passet. Det var underbart!
Och i traven kände jag riktigt hur han trampade under sig och verkligen jobbade, lugnt och avslappnat. Bommarna gick också bra och även där kände jag hur han tog i och trampade på bra.
Efter jag jobbat på volten med bommarna ett tag så tänkte jag att han skulle få koppla bort ett tag så att vi tog några galopper, och det var helt underbart, utan att jag behövde göra något behöll han den låga långa formen i fattningen och igenom hela galoppen.
Han börjar verkligen bli hur fin som helst och han tycker allt är kul vilket gör arbetet mycket roligare. Och eftersom att han är så här fin, lugn och snäll nu så kan jag bara föreställa mig vilken kanonhäst han kommer bli! Fast det är han ju redan. Allt känns så rätt, som att båda kommer att utvecklas tillsammans :)
Det är sånna här dagar som man verkligen längtar till nästa dag, och imorgon väntas uteritt! :)


<3

Nya saker!

2012-05-10 / 08:25:05
Utrustning
Beställt lite saker :)


Skönt!

2012-05-09 / 14:58:54
Framgång/Motgång


Nästan alla på stallet skickade in för maskkoll, och finaste vännen är helt maskfri!
Det känns otroligt skönt det :)

You are perfect to me.

2012-05-08 / 18:19:47
Vardagen
Vädret idag var helt perfekt och humöret var på topp!
Uppvärmningen tog vi ute i skogen, klättrade i flera backar så att han fick jobba ordentligt. Gick bra och han gick lugnt och fint och verkligen jobbade i backarna.
Sen när vi kom tillbaka så blev det ett ganska lugnt dressyrpass i padocken, där lång och låg form vart vårat mål. Det gick bra och han lyssnade på det mesta, lite brist i koncentrationen ibland men inte nämnvärt. Tycker allt börjar gå bättre och bättre och vi börjar förstå varann mycket bättre, jag vet att man bara behöver använda sitsen iprincip och han har börjat förstå att han kan lite på mig.


I mina ögon är du perfekt, och ovärderlig.

Tillbaka på banan

2012-05-06 / 16:22:11
Utrustning
Har hunnit två vändor till stallet idag, blir en tredje ikväll. Första så fixade jag allt och bytte till nytt och fint spån i hela boxen ungefär.
Sen andra svängen så skulle vi prova sadlar, fanns en som skulle kunna passa så jag provred ett dressyrpass i den. Vi tränade på lång och låg form, gick riktigt bra och allt var i lugnt och avslappnat tempo. Och han jobbade på bra med baken. Och sadeln satt bra, och den får vi även låna gratis! :) Fast han kommer inte ha den så länge eftersom att den bara är tillfällig tills han ha fått upp musklerna, och vi måste skaffa en annan. Men skönt att kunna börja jobba uppsuttet igen :)
Han fick även lite miljöträning under provningen och han stod som ett ljus hela tiden och riktigt njöt av att få vara i centrum. Söt häst! :)
Du är min dröm, min värld, mitt allt.

Repetition

2012-05-05 / 22:54:00
Vardagen
Idag blev det samma arbete som igår, lite längre och med mer galopparebete också :) Gick superbra alltihop!
Han är så fin och jag känner mer och mer för varje dag som går att det här är rätt, att det ska va jag och han, tillsammans blir vi ett.
Var i Lycksele idag, köpte dom omtalade magic brush, testade dom också och jag rekommenderar dom starkt, jättebra!
Imorgon är det sadelprovning som gäller, hoppas verkligen någon passar, vill ju så gärna på tävlingen den 20:e!


Bakben

2012-05-04 / 20:24:50
Framgång/Motgång
Fick ett tips av Barbro att jag kunde longera/tömköra över bommar som var lagda som en solfjäder så att avstånden blev olika och att de skulle vara upphöjda längst in. Då lär han sig att ta för sig med bakbenen och det är bra för vårt muskelbyggande. Så jag gjorde de ikväll, gick super bra och jag är riktigt nöjd! Blir nog ett likadant pass imorgon eftersom att det var riktigt kul också.
Sen så släppte jag han och vi busa lite sen fick han gå omkring och göra vad han ville ett tag :)


Lydnad och köpekontrakt

2012-05-03 / 20:19:45
Vardagen
Hade först tänkt att longera idag, men tyckte att vädret var bra så det fick bli en promenad i skogen med lite NH inplanerat också. Han lyssnade bra, gick fram när jag gick, backade när jag backade, gick sakta när jag gick sakta, ökade när jag ökade osv.
Sen så kom hans köpekontrakt och några andra papper. Hittade även hans uppfödare på facebook, såg att han hade stubb när han var mindre. Sött :) Nu är han inne på sin tredje ägare, det är bra och jag hoppas på att det inte blir några fler eftersom att jag tycker synd om vandringspokaler.
Löshoppning

2012-05-02 / 21:01:09
Vardagen
eftersom att jag för tillfället inte har någon sadel (ska prova nån av Rebecka imorrn)så tyckte jag att löshoppning skulle passa bra för dagens träning. Tog ett tag innan jag fått fram allt, blev en studsserie sen tre galoppsprång sen oxer.
Avstånderna stämde bra och det blev rätt bra flyt när han kommit på vad han skulle göra. Fick upp han på 120, tycker jag var bra och båda var nöjda så då sänkte jag så att han fick känna att de bara va kul. Sen fick han gå omkring i sin egen värld medan jag tog bort allt. Blev även lite lydnadsträning. Så både benen och huvet användes idag, det är bra det! :)


Kameran fick faktiskt följa med idag, filmade även lite.. men det va inte så lätt när jag skulle göra 3 saker samtidigt.

Startrekk, stübben, kalabalik.

2012-05-01 / 21:08:38
Utrustning
Planerna för dagen var ett dressyrpass i paddocken, skulle även testa startrekk sadeln.
Tycker ju inte riktigt om den sadeln eftersom att jag anser den som oskön, men tänkte ändå testa för att se vad Leo tyckte. Allt gick väl någorlunda bra, han va lite spänd eftersom dom höll på harva men insåg snart att det inte va nå farligt. Efter jag ridit ett tag så bad vi Barbro titta hur stübben sadeln låg- Värdelöst!
Jaha, då vare bara att prova ut Startrekken oxå, samma resultat där. Så i nuläget är jag utan sadel, kommer att testa ett antal i veckan och sen blire tömkörning också. Menmen, de lilla vi hann med idag gick då bra sen släppte jag hann i paddocken, jävlarns vilken fart! ;)
För vårtan del blir det nog löshoppning imorgon, blir bra det!


Nyharvat och fint!

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0