2013-05-30 / 20:30:46
Vardagen
Efter det att värmen hade försvunnit litegrann igårkväll så for jag ut med han i skogen en stund. Mest bara skritt och mycket små stigar. Och ikväll var det ridhuset som gällde då jag hade tänkt mig en studsserie och då jag anser att det är plågeri att hoppa ute i denna värme. Tog serien bara ett par gånger, resten av passet så blev det mest sitsträning för min del och avslappnong för Leo.


2013-05-29 / 17:30:53
Vardagen
Igår blev det dressyr uppe i ridhuset. Han var pigg och framåt och lyssnade bra tycker jag. Sen efter ett tag körde vi lite barbacka, vilket också gick bra. Avslutade allt med lastning på kvällen, och han går fortfarande in. Det kan ju vara bra att veta med tanke på att han alldeles strax åker ut på bete. Det har han förtjänat. Var även nere och lastade imorse innan jag började skolan.


2013-05-27 / 21:29:50
Vardagen

Fick bli lite dressyr i ridhuset idag. Blev mycket ökad trav för att få han att länga sig och sträcka ut. Samt rakriktad och skjuta in bogar, men har han bara farten med sig så faller bogarna på plats automatiskt. Sen så blev det några skänkelvikningar också, dom kan bli bättre men samtidigt så kunde dom vart sämre. Avslutade iaf passet med lite barbacka, vilket var längesen nu.


2013-05-26 / 13:35:14
Vardagen
Insåg att det ha vart rätt tomt här i veckan, men i veckan har han bara fått vara ute i skogen. Både beroende på vädret och för att han skulle få tänka på annat och bara slappna av.

2013-05-19 / 22:54:03
Vardagen

Igår trotsade vi värmen och for ut i skogen, väldigt lugnt tempo dock. Och idag så blev det ett litet dressyrpass i ridhuset då det är de svalaste alternativet för tillfället. Körde ganska mycket trav och galoppintervaller. Han var lite seg men kom igång bra efter ett tag.


2013-05-17 / 16:29:49
Vardagen

Blev uteritt i skogen. Mycket travintervaller, dock utan några som helst krav, utan han fick bara ta det i hans takt. Jag satt som mest bara och njöt av vinden, då det var så soligt ich varmt. Turen blev iaf uppsakttad av båda :)


2013-05-15 / 21:22:02
Hoppning

Blev hoppning idag, tyvärr så är paddocken som stelnad cement för tillfället efter allt spöregn, så jag kånde att hoppning där inte var en speciell bra eller snäll ide. Så jag gick upp till ridhuset och byggde upp en tvåkombination med en trippelbarr. Uppvärmningen bestod mycket av ökad trav för att få igång han ordentligt. Kombinationen i sig funkade väldigt bra, perfekt avstånd och väldigt rena språng över barren. Dock känner jag att jag behöver börja hoppa mer då jag inte alls trivs i hoppsitsen, eller korta stigbyglar med andra ord.


2013-05-14 / 21:14:59
Vardagen
Körde ett ungefär lika pass som igår, så finns väl inte så mycket att säga annat än att dem hästen är bäst. Imorgon är hoppning planen iaf.


2013-05-13 / 21:37:49
Vardagen

Idag fick vi till en riktigt bra känsla! Kändes precis som vi satte det idag, och förstod va vi ville varann. Nästan så att han blev mer stabil i traven än skritten då han ha förstått sig på drivet han måste ha i traven. Inget grusskottande här inte! Körde rätt mycket galopp, dock är det bara min sits vi tränar där och det gick bara fint. Blir rätt intensiva pass nu, då han måste använda hjärna och kropp lite mer än han är van vid. Men han kämpar på som alltid.
2013-05-11 / 10:20:25
Vardagen
blev ett pass i ridhuset. Tränade lite på det som vi fick lära oss på kursen. Tycker det är lite "läskigt" att träna vidare på nåt efter en kurs, då man inte har nån brevid som säger när det blir fel eller rätt. Men fick ändå till en någorlunda känsla och jag tror vi jobbade rätt. Drivet i traven fick vi till bra och jag tror även att bogen kom på plats. Var iaf en trött Leo innan vi var färdiga.

                                               Jag älskar dig så oändligt mycket, min fina stjärna.

2013-05-05 / 21:00:38
Träning

Det har vart en lärorik dag för både mig och Leo. Detta var precis vad vi behövde för att få en knuff framåt, nu vet vi vart bristerna sitter och vad som ska tränas på. Mycket fokus på ytterbogen och ett piggt tempo framåt. Och i galoppen är det min sits som jag ska tänka på. Jag måste också tänka på att vara vaken och inte luras av att han går bra i huvud och hals, det är det som egentligen spelar minst roll, det är benen jag ska ha fokus på. Men i slutet var både huvud och ben med och han gick riktigt fint! Han började som förstå vad det handlade om och vi fick en riktigt bra kontakt och en fin känsla blev det. Som tur är kommer hon att komma tillbaka varje månad, så nu är det att träna på det vi lärt oss och se framsteg sen. Jag tycker om de sätt hon ville att jag skulle jobba på, bestämt men inget slit och väldigt mjukt och fint. Det var en trött och nöjd Leo som rullade sig i hagen efteråt, fler sånna här dagar vill vi ha.

Han är helt klart en skönhet.


2013-05-04 / 20:57:15
Hoppning
Blev studs idag. Först red jag igeonom han ordentligt, mycket galopper i olika tempon för att få han med på vad jag ville. Sedan började vi på studsen, han var till en början lite skeptisk mot grinden jag la upp i mitten, vilket gjorde att det blev lite småfel i resten av kombinationen. Men i slutet var det ingen tvekan alls utan fokuset satt rätt fram, över hindren. Tycker att han fick med frambenen fint och fina runda språng blev det. Nu laddar vi upp inför dressyrkurs imorgon också.


2013-05-03 / 22:37:42
Vardagen

Blev lite blandade övningar idag, mest fokus på vänstersidan dock då han var lite stelare där. Det släppte i slutet och han behöll vänsterställningen på lösa tyglar. Då det stämde så blev det några galopper, jag måste börja tänka på sitsen mer i galoppen, allt går sååå mycket bättre då. Avslutade iaf allt med en uteritt, lite klättring och lång låg form.


2013-05-01 / 21:43:21
Vardagen

Igår blev det lite mjukgörande och lite ökningar, inget speciellt alltså. Idag så la jag upp några travbommar för att få till riktigt ordentliga kliv. När vi tränat på dom ett tag gick vi över till galoppfattningar sedan avslutade jag passet med ett dressyrprogram. Sen har jag nu också anmält oss till en dressyrkurs på söndag, känns hur bra som helst att kunna få lite tips till vidare utveckling.


Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0