2013-03-28 / 16:26:59
Vardagen
Körde halva passet i ridhuset och halva passet ute i skogen. I ridhuset så blev det lite mjukgörande och skänkelvikningar. Sen körde vi ökad och minskad trav också. Tyckte han följde mina hjälper väldigt bra och hade ett bra tramp. Sen när vi for ut tänkte jag att han skulle få fortsätta jobba lite där också, så lång och låg form var det som gällde. Blev en hel del galopp, snacka om lycklig häst ♥ Och ryttare också för den delen.


2013-03-24 / 17:18:58
Vardagen
Blev en ordentlig borstning innan ridpasset idag eftersom att han har börjat lossa vinterpälsen, det var ett under att det ens var nåt kvar av han. Sen blev det ganska mycket serpentiner idag, för att få till ställningarna och halvhalterna bra. Körde också tempoväxlingar så att han fick arbeta igång bakdelen. När vi var klar for vi ner till paddocken eftersom att vk ska skriva en artikel om stallet och ville ha lite bilder.


2013-03-23 / 14:32:38
Vardagen
Var en väldigt trött Leo som jag ställde tillbaka i hagen idag. Först blev det ett ordentligt dressyrpass med både öppnor, slutor, skänkelvikningar, galoppfattningar och mycket mer. Sedan blev det galopper ute i skogen eftersom vädret var verkligen ultimat. Han var väldigt mjuk och följsam i drssyren och hade verkligen med sig det rätta drivet. Han trampade på bra och lyssnade på mig. Börjar inse att nu är det detaljer vi jobbar på, nu ska det se snyggt ut. Grunden har vi, samspelet sitter och formen håller han.


2013-03-19 / 21:11:51
Vardagen

Blev ett ordentligt pass idag då vi kunde nyttja hela ridhuset och skippa ligga på volten. Red igenom han ordentligt först så han var mjuk åt alla håll i alla gångarter. Sen blev det lite sitsträning för min del och längning för Leo. Körde sedan vidare med galoppfattningar innan vi gav oss på förvända galopper. Sen så avslutade vi passet med att köra igenom ett lugnt och avslappnande litet dressyrprogram.


2013-03-18 / 21:57:34
Vardagen

Som ni märkt har det varit dött här, men nu när körkortet är fixar går jag tillbaka till mitt normala liv. Med mycket häst. Red iaf ikväll, inte så länge och inget avancerat. Vänsterfattningar och lite sånt. Dock blev det voltarbete eftersom vi inte var ensamma. Därför valde jag ett kortare pass då voltarbete inte är något jag föredrar i stora mängder.


2013-03-17 / 22:03:23
Vardagen
Idag blev det bara ett pass där han fick sträcka ut ordentligt. Inga speciella krav eller något utan bara sträcka på benen.


2013-03-11 / 20:34:39
Vardagen

Fick bli ett avslappnande pass efter gårdagens hoppning. Lite stelt i vänster till en början men efter lite mjukgörande så hade det släppt. Så då gick vi vidare till galoppfattningar, och det gick grymt bra.


2013-03-10 / 16:18:00
Hoppning

Blev hoppning idag, ställde upp en kombination så vi tränade på att galoppsprången emellan skulle stämma. Blev riktigt bra avstånd faktiskt. Jag tycker om kombinationer eftersom att allt måste stämma från början till slut för att det ska bli en bra kombination, annars finns det risk att avstånden inte stämmer osv. Vi har även börjat hoppa lite på höjder nu, vi börjar övningarna på lite lägre för att känna efter avstånd, form och så. Sen höjer vi eftersom.


2013-03-09 / 20:57:34
Vardagen

For ut i det ultimata vädret idag, sol och värme. Synd bara att skotrarna ska trafikera de bästa vägarna den här tiden på året. Menmen de gå ju ändå. Körde mest intervaller med galopp och trav. Inga krav utan bara sträcka ut, i den fart han ville. Var väl lite mer fartfyllt i början, i slutet var det en trött och nöjde Leo.


2013-03-08 / 22:47:31
Vardagen

Blev lite blandade övningar då jag körde igenom några dressyrprogram för att försöka gå in låtar med passande tempo till. Känns bra när hästens takt går ihop med musiken. Gör min del är det sitsträning, sitsträning och sitsträning som gäller. Nu har vi grunderna så nu måste vi börja jobba med stil! Funkar hyffsat bra, de är bara händerna som åker iväg lite snett ibland. Blev även galoppfattningar från skritt vilka han börjar ta fint mu, börjar med bakdelen och riktigt tar i och kommer in i galoppen. Härliga tider!


2013-03-07 / 21:03:11
Vardagen

Uppdateringen är inte den bästa då jag är i lycksele på dagarna nu i två veckor på intensivutbildning till körkortet. Så tid till dator finns inte riktigt. Red igenom han ordentligt idag iaf, mycket galopper också. Fick han mjuk och följsam. Släppte tyglarna helt i galoppen och han höll kvar den låga formen, han börjar bli riktigt stabil där nu. Det är där nere han väljer att gå och då får han med sig bakdelen på ett väldigt fint sätt.


2013-03-03 / 21:24:13
Vardagen

Blev mycket fokus på vänstersidan idag då han var något stelare där. Var väl inte direkt onormalt stel men just nu funkar det mesta så bra så att man får slipa på findetaljerna lite. Vilket vi även gjorde i galoppen, fina korrekta vänsterfattningar. Körde inga långa galoppsträckor utan satt fokuset på själva fattningen. Och där är det jag som får jobba, behålla samma jobb före, under och efter fattningen. Tycker det funkar bra men med mer träning från min sida så kommer de bli ännu bättre. Vi är på god väg att få till riktigt riktigt fina fattningar med kraft från bakbenen.


Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0