2014-08-30 / 21:36:14
Vardagen
Äntligen har hösten smygit sig på och vi är på gång ordentligt igen. Har hunnit med extremt fina dressyrpass, mysiga skogsturer och även vår bästa hoppning hittills tillsammans. Vi var verkligen ett team och känslan tänker jag inte ens försöka beskriva, den ska upplevas för att förstås. Det går bara upp för mig ännu mer att den där hästen är perfektion. Och imorgon så packkar vi våra grejer och åker iväg till Lycksele för hoppträning! Ska bli spännande men är lite nervös eftersom att jag är extremt kräsen när det gäller tränare för mig och Leo. Speciellt hoppning, tycker att alla är så hårda för det mesta. MJUKT ska det va, annars kör vi hellre på egen hand.


 
 

2014-08-19 / 23:04:29
Hoppning
Igår så for jag med Leo till ridhuset för att så smått börja komma igång med hoppningen efter sommarn. En liten teknikbana med extremt låg höjd fick bli lagomt för gossen. Och som han ändå hoppade! Rätt galopp hela tiden och samma tempo från början till slut. Jag satt ansvaret om rätt avhopp på mig själv, och tror aldrig jag fått en sådan aha-upplevelse när det gäller det som jag fick igår. Han lyssnade verkligen och hoppade inte en sekund före det att jag släppte han. Kändes verkligen som att vi jobbade som ett team genom hela passet igår. Kunde inte vara nöjdare. Idag däremot blev det ett rätt kort dressyrpass med mjukgörande efter gårdagens träning och nattens regnande. Igår fick han även flytta tillbaka till betet han stod på i början av sommarn, vilket bara är en liten bit ifrån stallet så nu kan vi komma igång med träning igen.

 

2014-08-16 / 23:45:09
Vardagen
Idag så blev det ett litet kombinerat pass, for ut i skogen och red bort till en äng där det blev lite mjukgörande. på vägen hem så hoppade jag av och började bygga upp en terrängbana, bara för att suget efter att få flyga med min underbara springare.

 

2014-08-07 / 21:55:31
Vardagen
Nu har det varit sån här dålig uppdatering, men det är sommar och datorn dammas inte av alltför ofta. Och då det har varit såpass varmt så har det mest blivit små kvällsturer ute i skogen. Har även hunnit med en sväng till ridhuset för att se ifall han minns något. Och det kan jag säga att han gjorde, otroligt hur bra han bar sig i galopperna. Nu vill vi bara ha höst och komma igång igen, tror han är minst lika taggad som jag. Blir nog en tur till ridhuset snart igen som ett litet genrep inför höstens igångsättning.

 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0