2013-10-29 / 22:25:44
Vardagen
Började med att värma upp han med lite dressyrprogram, kände om han var med på mina hjälper eller inte. Vilket han var rätt bra. Sen så körde jag en övning som var väldigt bra för både min och Leos del. jag var tvungen att tänka på min sits och mina hjälper för att hinna färdigställa första moentet samt hinna förbereda inför nästa och leo var tvungen att vara fokuserad på mig och vad jag bad honom göra.

 

2013-10-28 / 22:48:29
Vardagen
Idag var han verkligen fin, mjuk och följsam från början till slut. Blev lite travintervaller i olika tempon och sen la jag fokuset på galopperna. Hade tänkt att ta lite dressyrprogram också men tiden hade bara flygit iväg så jag kände att jag lika gärna kunde spara dom till morogndagen.

 

2013-10-24 / 21:45:46
Vardagen
Började med lastning, och om nu allt blir som vi planerat kommer vi mest troligt köpa egen transport vilket kommer göra allt lite enklare och smidigare. Sen så blev det dressyr. Körde ycket travövergångar i uppvärmningen sen blev det lite öppnor/slutor för att få han mjuk och följsam. Galopperna blev klockrena idag. Sen körde jag en liten lydnadsövning som innehöll lite placeringar, skänkelvikningar galoppfattningar/avsaktningar. Hade en bra känsla idag genom hela passet.

 
 

2013-10-20 / 20:54:40
Vardagen
Idag for vi ut på långtur, mycket härliga galopper så han fick sträcka ut ordentligt.
 
 

2013-10-18 / 22:15:06
Vardagen
I onsdagas blev det en långtur då jag hittade en ny liten skogsväg som var helt underbar att rida efter, red rätt länge men kom aldrig till något slut, så det blir fler gånger efter den vägen. Idag blev det ett pass på banan, mest skritt faktiskt. Han hade ändå bra fart med sig och jobbad fint för hjälperna. Drog igenom några skänkelvikningar också, han har lättare för dem i traven då han har mer fart och dör liksom inte av. Tycker han var väldigt mjuk och fin idag iaf.

 

2013-10-15 / 21:59:32
Vardagen
Körde mest travarbete igår. För att få igång han ordentligt, värmde dock upp han i mycket skritt först då jag upplevde han stel till en början. Men efter det att han fått igång hela kroppen så blev det bättre. Galoppfattningarna blev väldigt fina så blev bara två galopper i varje varv då jag inte ville tråka ut han på det.

 

2013-10-13 / 21:16:40
Vardagen
Blev lite mjukgörande från början idag och sedan körde vi igenom lite dressyrprogram där fokuset låg på att behålla samma form från början till slut, genom alla moment och övergångar.

 

2013-10-10 / 21:30:35
Vardagen
Började passet i paddocken med lite travarbete till at börja med. Kollade på några videor igår där jag fick lite tips så det blev lite träning från det. Sen tog vi några galopparbeten och han hade väldigt fina galopper idag, luftiga och taktfasta. Sen for vi ut en sväng då jag hittade en stig jag skulle kolla lite mer på.

 

2013-10-07 / 22:20:19
Vardagen
Hade inga större planer för dagens pass, men det blev rätt mycket travarbete. Åttvolter med avsaktning i omställningen. Tycker egentligen inte om voltarbete då det sliter på benen otroligt, men någongång ibland funkar. Han hade ett väldigt fint driv i traven och sökte sig i en väldigt fin och stadig form redan från början. Sedan blev det också lite vidare träning på galoppfattningarna.

 

2013-10-06 / 19:51:07
Hoppning
Igår drog vi iväg på lite hoppträning, vilket gick jättebra. Började med att känna av han lite med tmpoväxlingar och kände redan från början att han var med mig. Sen byggde jag upp en bana och hoppade fram ordentligt och kollade av avstånden i kombinationen osv. Innan jag satte ihop hela banan. Det blev inga direkta höjder och gjorde bara en höjning på hela passet. Men tekninken och hindersäkerheten satt. Känns som att vi är igång på riktigt nu, flytten blev som en nystart och leo går så bra nu! Idag blev det en uteritt för att sträcka på benen efter gårdagens pass, vi for ganska långt men hade inte alls bråttom.

 

2013-10-03 / 20:30:21
Vardagen
Började med att lasta han idag, och det gick precis som det skulle. Sen så blev det ett pass i paddocken, körde mest sitsträning för min del och galoppfattningar för leos. Har börjat fatta dom från skritt nu och det går framåt.

 

2013-10-02 / 22:35:52
Vardagen
Fortsatte med lite av gårdagens arbete med övergångarna. Mest i galoppen idag. Sedan så körde jag även igenom några öppnor då det var väldigt längesedan vi tränade på dem. I övrigt flyter allt på riktigt bra nu!


2013-10-01 / 20:50:00
Vardagen
Idag gick ungefär hela passet ut på övergångar, till och från alla gångarter. Gick jättebra tycker jag! Igångsättningarna har aldrig varit något problem utan då har han alltid behållt samma form och börjat fint med bakbenen, avsaktningarna har varit lite svårare då han inte riktigt orkat bibehålla formen igenom hela men tror han har stärkts en aning för nu börjar även dom bli fina. Sen kan jag ju passa på att bjuda på en liten bild på han i det nya stallet där han verkar trivas otroligt bra.

 Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0