2012-12-30 / 22:28:19
Vardagen
Idag var en sån där dag då allting stämde, han rullade på o gjorde allt perfekt, hittade den där låga formen på egen hand, o höll sig där. Körde igenom några dressyrprogram o slipade på skänkelvikningarna. Men han gick så otroligt fint så ja höll inte på så jätte länge.


2012-12-29 / 20:11:16
Vardagen
Hade inga större planer för dagen, men drog upp till ridhuset och finslipade formen litegrann. Speciellt i galoppen, nu när han har musklat på sig lite så kan jag börja ställa högre krav och vi kan gå ett steg längre. Han har en otroligt fin och vägvinnande galopp, man sitter där och glömmer både tid och rum. Underbart. Körde lite serpentiner, så att det ställningarna blev jämt fördelade på båda sidor.


2012-12-28 / 16:33:55
Hoppning
Idag tog jag tag o körde ordentligt markarbete då jag kände att det var allt bra längesen vi gjorde det. Det e otroligt bra för både ryttare o häst. För mig betyder markarbete att hästen ska få en avslappnad och trygg uppfattning av bommar o hinder, samt att den ska jobba med hela kroppen genom alla serier. Jag byggde upp en serie med upphöjda galoppbommar, en serie travbommar o sen ett travhinder oxå. Vi började med travbommarna, fick han mjuk o avslappnad där, då la vi till travhindret o när de båda flöt på bra så la jag till galoppbommarna oxå. Leo tyckte det var kul när det va mycket variation o när han fick jobba på. Tycker han va riktigt dktig, han va trött i både huvud o kropp när vi va klara. 


2012-12-27 / 21:49:06
Vardagen
Blev ridhuset idag, gjorde egentligen inget speciellt. Körde igenom alla gångarter och böjde igenom honom ordentligt åt båda hållen så att han mjuknade upp.

2012-12-26 / 21:48:27
Vardagen
Blev en rätt lång tur i skogen idag, och nu ha det ju kommit ordentligt med snö så han får verkligen jobba med hela kroppen för att ta sig fram. Mycket bra så att han får igång hela muskulaturen och bygger jämt. Till veckan blir det nog att hoppa litegrann, har funderat på att släpa fram muren oxå så han får hoppa lite ovanliga hinder oxå. Sen så är det många som hör av sig till mig som har nåt band till Leo, o det är lika kul varje gång, jag blir så glad. jag får alltid veta något nytt och det visar oxå att han har betytt en massa för många andra, att han har fastnat i nåns hjärta så som han har fastnat i mitt, min finaste, älskade häst.

Myys

2012-12-23 / 20:37:20
Blev en uteritt genom stensele i kylan nu ikväll. Var underbart mysigt, och Leo e precis som en hund, ska lukta på allt som kan luktas på. Så söt. Dör även ut på en legda o i djupsnön, vilket var uppskattat från båda parter.

2012-12-16 / 17:04:00
Vardagen
Uteritt, i en massa pudersnö och många härliga galopper! Det är då livet verkligen är som bäst :)

2012-12-14 / 21:08:57
Vardagen
Hade inga som helst planer för dagens pass, därför började jag rida för att känna hur han kändes och vad vi skulle kunna träna på. Han kändes fin det enda var att han gärna ville höja formen lite när det blev mycket svängar. Så låg form genom många svängar var huvudmålet idag, till en början tyckte han att jag var väldigt jobbig och tyckte att han gått kunde gå i lite högre form i svängarna, men efter ett tag gav han sig, och jag gav mig också efter det att vi klarade serpemntinbågar på långa tyglar i låg form. Jag antar att denna noggranhet är ett tecken på utveckling, till en början vet jag inte ens om jag skulle ha reagerat på att han höjde sig lite i svängar.
Imorgon blire nog en mysig uteritt i snön tro ja.

2012-12-13 / 20:26:00
Hoppning
Blev en liten studsserie idag, då min fantasi var på noll och jag ville att vi skulle göra lite annat idag. Tränade på avhopp, eftersom att han lyssnar så otroligt mkt på vad jag gör så är det viktigt att jag släpper han i rätt tillfälle för att få ett helt perfekt hopp. För han hoppar direkt jag ber han, oavsett vart hindret står. Så det gäller för mig att räkna ut ungefär vart det är bäst att låta han hoppa.


2012-12-12 / 21:50:14
Vardagen
Idag blev det rätt mycket galopparbete, länga och korta galoppen, in med rumpan ov. Jobbigt blev det för han men han kämpade på bra. Sen galoppera jag nåt varv på volt vilket jag inte gjort på, ja jag vet inte hur länge! I traven jobbade vi mest på att behålla samma form genom igångsättningar och avsaktningar. Blev även några öppnor och skänkelvikningar.

2012-12-10 / 20:00:13
Vardagen
Mycket travarbete blev det idag, med några travbomsserier också. han var väldigt mjuk idag och sökte sig ner i formen av sig själv. Häärligt! la även ut några galoppbommar som vi tränade lite på också. Han skötte sig exemplariskt, vilket han har gjort dom senaste månaderna. Underbart. :)

2012-12-08 / 16:47:07
Vardagen
Eftersom att det hade kommit ungefär 10 cm ny pudersnö så var ju en uteritt med en massa härliga galopper ett måste! Och sällskap fick vi oxå av Keli och Mikaela. Underbart var det, älskar vintern och snön. Verkade som att leo också gjorde det.


Kyla

2012-12-05 / 21:16:23
Vardagen
Kylan har kommit till storuman, så idag blev det mest bara att få han lösgjord och låta han sträcka ut på benen. Låång uppvärmning i skritt innan några trav intervaller. Och några galoppfattningar, innan jag körde övergångar. Och avslutade med ett till låångt skrittpass. Nu har han även börjat få mycket vinterpäls, så han är som en stor vandrande nalle björn.


2012-12-02 / 21:28:59
Vardagen
Kollade på dressyren från stockholm i helgen just innan jag for till stallet, vilket nog var bra, snacka om att få inspiration och bli peppad! Tyvärr missade jag hoppningen som dom körde, menmen. Än om det är ungefär flera hundra år tills man kommer upp i deras nivå o kan genomföra ett sådant program så kan man snappa upp lite, och man måste ju börja någonstans för att ta sig dit. Körde igenom dressyrprogram 2, med mål med stadig form genom hela programmet, en mjuk fin häst, fina övergångar och långa, kraftiga, vägvinnande steg. Alltid en början! Dock tkr jag inte om dressyr som går på tv då dom har så hög form o starka bett, så jag o Leo kör låg form och helt vanligt bett! (Och MJUKA händer!) Sen försöker vi ju oxå med att utveckla våra galoppombyten. Ja, samma där, man måste börja nånstans för att få det att bli bra.

2012-12-01 / 22:53:09
Vardagen
Igår tränade vi på lite allt möjligt. Han gjorde allt rätt, men till en början kändes det som hans tankar var någon helt annanstans, men det släppte efter en stund. Finns inte så mycket mer att tillägga allt går riktigt bra nu, allt flyter på och vi jobbar som ett team. Vilket är helt underbart!


Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0