2014-09-29 / 20:15:59
Hoppning
Oj, har tänkt skriva väldigt många gånger men det har alltid kommit något annat och sedan har jag glömt bort det. Men för drygt en vecka sedan hade vi ett av vårat absolut bästa hoppass. Känns som vi börja komma igång med hoppningen litegrann nu. Övade vidare på en av övningarna från anna-träningen och han lyssnade väldigt bra, fick fina språng och tog svängarna otroligt bra. Vi kom rätt hela tiden. Så taggad till nästa gång! Sedan har vi hunnit med lite dressyrpass, terränghoppning och mysiga turer i skogen. Idag blev han skodd och efter det blev det lite trickträning/NH. Älskar verkligen känslan när det enda han har fokus på är mig, då omgivningen absolut inte spelar någon roll. Lastningen kan jag ju också säga går framåt med stormsteg, att lasta sin egen häst och kunna fara iväg själva känns så otroligt bra. Och det är en resa som jag och Leo gjort, vi har gått vår egen väg och klarat det.

 

2014-09-11 / 21:52:23
Vardagen
I söndags så blev det lite hoppning på hemmaplan, tränade vidare på en av övningarna från träningen med Anna. Leo tyckte det som vanligt var kul och kämpade på, lite väl mycket ibland kanske men han var fin. Sedan har vi lullat på i skogen och även övat vidare på bytena i galoppen. Brukar ge mig när det går bra vilket gör att längden på övningarna varierar mycket.

 

2014-09-05 / 21:51:37
Framgång/Motgång
Vilken vecka vi har haft, han har verkligen gått från klarhet till klarhet! Jobbat på i mycket galopper då vi nu har börjat träna galoppombyten. Så det har varit mycket fokus på både fattningar och förvända galopper, och självklart själva byterna också. Självklart är det lite ovantr då det är något nytt men han kämpar på och försöker verkligen och vi har fått till några fina byten. Idag tog vi däremot en skogstur i det fina vädret. Och idag nådde vi även det mål som jag satt upp från den dagen vi hämtade honom; att jag, ensam ska kunna lasta honom. Lastade in honom, han stod snällt kvar medan jag gick ut och stängde bommen. Än en gång, framsteg!

 

2014-09-02 / 18:42:44
Hoppning
For som sagt till Lycksele för hoppträning i söndags, och jag är så nöjd som man kan bli. Både med lastning, uppförande och själva träningen. Han var hur lugn och fin som helst även fast det var ett nytt ställe och massor av hästar som han aldrig förut har sett. Träningen bestod av olika övningar där syftet var vägen, rakriktning och följsamheten i sprången. Leo tyckte det var väldigt roligt och hoppade som om han aldrig gjort några andra övningar, han var verkligen med på noterna. Väldigt bra tränare var det som vi garanterat lär träna för fler gånger då hon var så mjuk och lugn. Idag däremot blev det dressyr, vi har börjat träna galoppombyten nu och kan säga att Leo var otroligt trött efter dagens pass. Både hjärna och kropp hade fått jobba hårt, men lika glad för det är han då han älskar att arbeta.

 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0