2013-08-27 / 16:48:51
Vardagen
Allt går så himla bra just nu! På banan går han som aldrig förr nästan och ute i skogen slappnar han av och har kul, sträcker verkligen ut i en luftig galopp utan att vara het på nåt sätt. For ut med han en lite längre sträcka idag, en cykelstig som går genom skogen med vatten på sidan av nästan hela vägen, otroligt fin väg och solen sken utan att det var varmt. Fanns några fina sträckor där han fick sträcka ut lite extra. Samt blev det lite backträning.

 

2013-08-26 / 22:34:47
Vardagen
Soulmate.

 

2013-08-25 / 13:57:17
Vardagen
I torsdags lastade vi Leo och begav oss bort från betet, dock inte tillbaka till Lurf då vi nämligeninte kommer stå där i vinter vilket beror på många olika faktorer. Det är i nuläget inget ställe för mig och Leo helt enkelt. Vi har nu flyttat till luspnäset där vi har fått en stallplats vilket känns väldigt bra. 
Igår så red jag han ett pass i paddocken och efter det att han tittat runt på allt så började han jobba på väldigt bra. 
 

2013-08-21 / 11:41:44
Vardagen
Blev skogen igen, vilket det nog lär bli resten av veckan också innan vi åker från betet. 
 

2013-08-19 / 22:51:26
Vardagen
For ut idag och galopperad på lite legder, underbart härligt för både mig och Leo. Sen fick han även ny repgrimma och ledrep idag, vilket han passade väldigt bra i. Sen hann vi också med lite hagmys:)2013-08-15 / 23:01:15
Vardagen
Drog ner Leo till stallet idag igen och körde ett dressyrpass i paddocken. Var stel till en början men släppte eftersom. Sänkte sig fint efter några varv, även om det fanns mycket att titta på runtomkring. Sen så tvättade jag upp han lite innan jag drog tillbaka han till betet. Tycker han var väldigt lättsam att ha med sig idag, klev rakt in i transporten och var väldigt lugn när vi kom fram.

 

2013-08-12 / 18:12:00
Hoppning
For ut på lite legder igår och galopperade litegrann, bara flög fram liksom, inga måsten och inga krav. Idag däremot lastade jag han och drog han till ridhuset. Började med ett dressyrpass, och än om jag brukar rida lite dressyr nu och då i sommar så går det inte förneka att det inte blir lika seriöst som när man väl är på banan. Men lite semester behöver alla under sommaren. Men det spelade ingen roll för allt satt då idag, övergångar tyckte han var lite jobbigt men efter att ha påminnt han så flöt dom på i en fin och låg form dom också. I övrigt så gick han som en klocka, där vi slutade i början av sommaren. Och traven, guuud vilken skillnad det har blivit där, från att jag helst bara ville hoppa över den p.g.a att stegen alltid blev så korta inget tramp liksom, till att bara vilja fortsätta jobba i den då stegen är sjukt underbara när man jobbar han rätt. Efter dressyren ställde jag upp några hinder, hoppade fram lite innan jag satt ihop det till en bana, har inte blivit mycket hoppning i sommar så vi klättrade inte upp i några höjder, men då satt tekniken däremot väldigt bra. Fina och följsamma språng och rena galopper. Märktes att han verkligen tyckte det var kul att få flyga över hinder igen, öronen framåt och väldigt fint sug efter hindrena. Var en nöjd och glad Leo som klev in i transporten och åkte iväg till kompisarna igen sen. Tänk vilken häst jag fick tag på, har sagt det förr, och säger det igen; för mig är han perfektion. Han kanske inte är den mest välmusklade, välutbildade eller så, men det finns ingen häst som lärt mig så mycket. Och det finns inte en enda häst som har tytt sig till mig som han gör. Ingen annan häst har jag haft så bra samspel med som med Leo.
 
 
 
 
 

2013-08-10 / 17:01:07
Vardagen
Ut i skogen idag, han går riktigt fint nu!

 

2013-08-08 / 23:14:34
Vardagen
For ut med lillpojken igår och idag blev det en skogstur kombinerat med ett dressyrpass. Började värma upp han i skogen med låg form, mest skritt men lite trav på hemvägen också. Sen for jag ut på ängen och jobbade vidare på formen, mest galopp då. Man märker att han har blivit otroligt stadig i galoppen om man jämför med i början av vintern. Skynda långsamt och på ett lugnt sätt, det är vad vi gör :)

 

2013-08-06 / 21:31:18
Utrustning
Klickade hem nya benskydd till Leo nu, kör på samma strykkappsmodell som sist då de är de bästa strykkappor jag någonsin använt!


 
 2013-08-06 / 11:43:52
Vardagen
Belv lite dressyr igår. Han var väldigt framåt och hade fint driv. Körde rätt mycket galopper vilket vi inte tränat så jättemycket i sommar men dom satt klockrent så det är ju positivt. Blir nog så att han åker ifrån betet runt skolstarten, vilket bara är 2 veckor kvar.

 

2013-08-04 / 23:16:10
Vardagen
Har varit väldigt varmt nu ett tag, så har blivit några lugna kvällsturer ute i skogen. Sen idag stod lastträning på schemat, vilket gick så bra som det kan gå typ. Nu ser vi fram emot hösten med svalka och komma igång med träningen efter sommarens vila igen :)

 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0