2013-01-29 / 20:32:05
Vardagen

Körde en liten galoppövning som jag hittat, den går ut på att hästen ska gå i en stadig och rak galopp utan att vingla ut åt något håll. Detta märker man lätt då man galopperar från a till c. Sen trav innan man kommer ut på spåret igen. Sen gör man skänkelvikning på diagonalen så att man kommer till a igen från andra hållet. Jag hade först tänkt att inte galoppera så mycket idag, men kände i traven att han va med och mjuk. Otroligt fin va han idag. Körde också några galoppombyten, vilket funkade helt okej.


2013-01-27 / 22:08:54
Vardagen

Började med att värma och mjuka upp han i ridhuset lite. I alla gångarterna, tyckte han hade hyffsat fokus och kändes fin. Sen så följde vi med ut en sväng med Rebecka o bullerstona vilket blev mycket uppskattat av leo.


2013-01-25 / 20:53:32
Vardagen

Tycker Leo jobbade på bra idag, bästa passet den här veckan. Han lyssnade bra på vad jag ville och han sänkte sig bra. Fick igång bakdelen också, så att han fick trampa på ordentligt. Körde fortsatt mycket övergångar för att få han att verkligen börja övergången med bakdelen, vilket han lyckades riktigt bra med.


2013-01-24 / 22:02:10
♥ Vardagen

Blev mycket skritt idag, med lång, låg och avslappnad form. Körde lite öppnor också, märker stor skillnad på öppnorna nu. Sen så blev det mycket övergångar från skritt till trav med fokus på att behålla samma form genom övergången.


2013-01-23 / 21:24:16
♥ Vardagen

Tillskillnad från sist så blev det mest skritt idag. Han var lite stel i vänster så det blev mycket böjande. Körde ickså igenom skänkelvikningar och ett dressyrprogram. Körde en galopp också, med fokus på fattningen, fungerade bara bra.


2013-01-21 / 21:28:46
♥ Vardagen

Varven pigg Leo idag, så jag körde mycket galopparbete där både huvud och kropp fick jobba hårt. Och i slutet så var det inte en lika pigg häst, men otroligt nöjd häst. Lät han först springa av sig lite innan vi började jobba med formen och böjningen. Tycker att han trampade på bra och gjorde sitt bästa, vilket han alltid brukar göra, min fina prins.


2013-01-20 / 15:48:24
Vardagen
For upp till ridhuset, värmde upp han i skritten ett bra tag, både från marken och uppsuttet. Till en början när vi skulle trava så tyckte jag han var stel och lite halv slö. Så det blev rätt mycket jobb där innan vi övergick till galoppen, vilken satt klockrent och efter det så flöt traven på som den skulle också, körde också ett galoppombyte som blev hyffsat bra, han var dock sjukt taggad så att man kände bytet fruktansvärt tydligt. Han är så söt.


2013-01-14 / 21:16:53
Vardagen
Blev tyvärr voltarbete idag då vi inte var själv i ridhuset. Menmen, till en början var han lite spänd och ville gärna titta på alla hästar som var där inne, men släppte lite eftersom. I slutet så blev vi ensamma där inne och jag gick över till rakt spår och lät han sträcka ut ordentligt, vilket han uppskattade.

Finns verkligen inget finare, han gör mig lycklig.

2013-01-10 / 17:11:03
Vardagen
Blev ganska mycket galopparbete efter en rätt ordentlig uppvärmning i både skritten och traven. Ville få han rikitgt mjuk och följsam så körde mycket övergångar också. I galoppen fortsatte vi litegrann med galoppombytena, bytte på diagonalen. Tycker det funkade hyffsat bra, de e inte dom finaste och han får inte alltid med sig bakdelen men det e en bit på väg iaf.


2013-01-08 / 20:52:35
Vardagen
Idag så tog vi igen efter gårdagen, han gick verkligen som en klocka! Serpentinerna satt perfekt, körde igenom ett dressyrprogram där han höll formen helt av sig själv så ja behövde bara visa han vart han skulle o i vilket tempo. Han hade fint tramp o jobbade på riktigt bra. I slutet så provade vi oxå på galoppombyterna igen, vilket gick bra. Han börjar få med bakbenen i ombutena nu oxå. Så nu blir det att jobba vidare på dom så dom sitter fint.


<3

2013-01-07 / 21:12:10
For upp till ridhuset helt utan plan, värmde upp o kände hur han kändes. Sen när vi kom till traven så ville han antingen sänka farten hela tiden lr höja huvet, så vi gick in på volt o körde lite travarbete. Ja tycker egentligen inte om att jobba på volt eftersom de sliter så mkt på benen o gå böjt spår mkt o länge. Menmen, efter ett tag så gick han som vanligt så vi släppte volten. Körde mest trav dock en o annan galoppfattning bara för att. I slutet blev de några öppnor oxå.
2013-01-06 / 16:30:19
Vardagen
For ut idag, så att han både fick plumsa och sträcka ut ordentligt.


2013-01-05 / 21:37:25
Vardagen
Igår så blev Leo skodd, så nu har han skor och sulor på alla hovar. Idag körde vi inte nåt speciellt, gjorde så han blev mjuk o följsam innan vi körde några galoppfattningar, blev några riktigt fina! Sen körde vi igenom ett litet prgram o försökte få det samspelt till en låt. Allt bli så mycket bättre när man verkligen sätter 100% fokus på att det ska bli bra.


2013-01-03 / 20:27:14
Hoppning


Detta blev dagens övning, en övning som jag såg att Malin Baryard rekommenderade starkt. För alla ekipage då det krävde ett noggrant jobb från ryttaren o en lydig häst. Dock var ridhuset lite för litet så fick göra en liten special på sista hindret. Mittersta hindret blev en oxer oxå. övningen gick ut på att Välja hur tät sväng man skulle ta o hur många galoppsprång man valde innan nästa hinder, vilket krävde en följsam o koncentrerad häst. Tycker det gick riktigt bra, Leo förstod ganska så snabbt va det var frågan om o vi lyckades ta rätt snäva svängar där i slutet.2013-01-02 / 19:58:30
Vardagen
Körde igenom lite dressyrprogram idag, med fokus på dressyrprogram rm2. Tänkte kolla vart våra brister sitter när det kommer till dressyrprogram, och på vilken nivå vi ligger på. Första gången körde jag igenom det för att se vart det brast för att sedan förbättra det andra gången och se om det blev någon skillnad. Gjorde jag rätt gjorde Leo rätt, och allt flöt på riktigt bra. Den enda egentliga brist som blev var att jag gärna ville hjälpa honom in i galoppen genom att ändra min sits, vilket inte förbättrar fattningen. Så andra gången tänkte jag på det och det hjälpte faktiskt, fick till riktigt fina fattningar.


2013-01-01 / 15:08:19
Vardagen
Började dagen med lastträning, och om jag ska vara helt ärlig va jag lite orolig för att vi skulle ha tappat det vi hade tränat upp då det säkert va 3 månader sen vi ens va i närheten av en transport sist. Men den oron försvann lika fort som den kom, Leo gick in och verkade bara tycka att jag va konstig som bad han gå in i transporten bara för att sen gå ut igen, han va jätte duktig och verkade inte alls tycka att transporten va något märkvärdigt.  Han e allt bra söt den där hästen, min lilla solskens pojke ♥ Sen så for vi ut i snön ett tag, blev mest bara skritt då vi hade med oss en av islänningarna vars kondition inte e på topp, men Leo tyckte det va lika kul ändå.
Han e helt klart bäst.


Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0