Storuman

2012-10-29 / 17:14:43
Vardagen
Idag blev första riktigt långa långritten sen det att snön kom. Han ha ju nyss fått broddarna så. Vi fick sällskap av Mikaela och Keli idag. Riktigt trevligt, vi red in till storuman har faktiskt aöldrig ridit med Leo i själva samhället förut. kan säga att det var en riktigt nöjd Leo. Mycket galopp och nya människor överallt. En lycklig och trött häst var det som kom tillbaka till stallet efter nästan tre timmar.

Galopp

2012-10-27 / 19:20:22
Vardagen
Visste inte riktigt vad vi skulle göra idag, men for iaf upp till ridhuset då speglar aldrig är överskattade. Det heöla slutade med galopparbete. Det va nog lika bra det eftersom det var grymt längesen vi körde nåt i galopp. Jobbigt tyckte han det var, okej jag med. Men det kan vi båda behöva :)


.

2012-10-22 / 21:20:54
Vardagen
Blev ett helt skrittpass, eller 4-5 övergångar men inget mera. och den långa låga formen kom och han blev så fin!
Finns väl inte mycket annat att säga än att han är bäst. Och sen vill jag förvarna för fruktansvärt dålig uppdatering här den här veckan, tiden till bloggning kommer nog inte finnas varje dag. Men det blir ju när det blir :) Men nästa vecka, då har vi ett fullspäckat träningsschema och uppdatering every day! :)


Löshoppning

2012-10-20 / 22:20:07
Hoppning
Idag så löshoppade vi, körde lite teknik och lite höjd. Har ju tänkt börja ta tag i hoppningen igen nu när han har börjat muskla sig lite. Kom på att jag inte hoppat han sen i somras då han var på bete. Han tyckte det var sjukt kul att få flyga igen. Tog en kombination med två studs, 2 galoppsprång sen oxer. Oxern låg som mest på drygt 120. Det är så roligt att se att han riktigt suger tag i hindrena och tvekar aldrig. Har planerat in en hoppträning vecka 44. Så snart flyger båda två över :)


Ridhus

2012-10-18 / 22:07:42
Vardagen
Känns som att vi kommer vara beroende av ridhuset ett tag framöver, men man ska väl inte klaga, man ska va glad att vi då ens har ett ridhus. Blev lite övningar från igår men den huvudsakliga övningen blev diagonalsluta och ökad trav. Gick bara bra och allt flöt på som det skulle.Snö

2012-10-17 / 19:48:00
Vardagen
 Snön kom lite orförberett och Leo har inga broddar ännu så det fick bli ridhuset idag. Vi tränade allt möjligt men mest fokus på mjukgörande. Sen körde vi igenom några egen komponerade dressyrprogram med lite av de saker vi tränat på den senaste tiden.

Leo såg oxå ut att tycka snön va rolig :)


2012-10-15 / 20:39:32
Vardagen
Blev ett vanligt dressyrpass idag med varierande övningar. Samt många halter så han tycker det är tråkig att stå stilla, men innan slutet så gick det så bra så. Sen så körde jag lite trav och galopp idag med bara för att se om det var ett hallelujah moment igår men det gick lika bra idag. men skrittade största delen av passet.


Jag blir så lycklig!

2012-10-14 / 19:15:00
Vardagen
Som jag nämde för drygt en månad sen så sa jag ju att jag bara skulle skritta då han får till steget bra i skritten men tappar det itraven dock så började jag göra travövergångar för ett tag sen, men aldrig längre sträckor än 10 meter. Idag bestämde jag mig för att köra lite travbommar och sträckan före kändes så otroligt bra, kändes som jag satt på någon annan häst. Så jag fortsatte istället på spåret och, ursäkta mig, men jävlar vilket steg! Kände inte igen hästen han tog i från örona till bakhoven. Kändes som vi svävade, allt detta skrittande har verkligen givit oss mycket. Körde även nån galoppfattnig, samma där, absolut inte samma steg som för en månad sen. Varför tänkte jag inte på skritten från första början? Men så här ett drygt halvår senare så är vi verkligen på gång! Hel nöjd med hans prestation, han är så otroligt fin att rida!

För en månad sen:
Nu:


.

2012-10-11 / 15:49:03
Vardagen
Tänkte visa ett bildbevis på att Leo faktiskt åt upp min läxa i veckan.


2012-10-07 / 21:04:38
Vardagen
Eftersom att det var längesen vi lasttränade så tyckte jag det skulle bli intressant hur han skulle reagera på transporten nu, så jag lasttränade idag. Det gick bara bra och han kom ihåg att det inte var nåt farligt. Sen så tog jag ett ridpass i paddocken. Till en början var han lite stel och ofokuserad men släppte och blev fin efter en stund. Körde även lite travarbete på volt, gick bra det med.


2012-10-04 / 22:04:23
Vardagen
Fick sällskap ut i skogen idag. Alltid mycket trevligare då. Blev inget jobb eller nåt, for bara ut och hade kul, vilket lyckades :)

 

2012-10-03 / 20:51:10
Vardagen
Tänkte jag skulle fortsätta med det jag gjorde i måndags, men utvecklade övningen lite med två cavalettiserier. Öppnorna och slutorna satt klockrent idag! Börjar hitta knapparna ordentligt nu, så vi tog några slutor i trav också, kanoners. Märks det är jobbigt för han men det är ju bra han får jobba på. travbommarna gick också bra, inte många islag och det blev fina steg fina steg.


2012-10-01 / 20:00:00
Vardagen
Fick bli ridhuset idag då jag kände att speglarna behövdes för dagens träning. Öppnor, slutor, skänkelvikningar och rakställning. Börjar få till det där med vikthjälperna nu, och han förstår det så mycket bättre. Han har även blivit mjukare i vänstern nu så att när jag ska rakställa han så drar han inte mot höger längre. Kul med utveckling, det gillar vi! :) Körkortsteori som vanligt imorrn, så hinner inte md någon ridning då.

Bjuder på en gammal bild :)
 
 
 
 

Lovisa Olofsson

Leo och jag

I den här bloggen skriver jag om mina och Leos träningspass och allt annat i vår vardag. Jag försöker ta så mycket bilder som möjligt eftersom att det kan vara kul för de som har haft kontakt med Leo tidigare. Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt när tiden finns för det.


RSS 2.0